Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrdinský čin, o akom ste ešte nepočuli: Policajti zachránili muža tým, že ho opili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POBĚZOVICE - Záchranná akcia, aká sa nedávno odohrala na uliciach českého mesta Pobězovice v Domažliciach, sa len tak nevidí. Okoloidúcim sa naskytol pohľad na mužov zákona, ktorí nalievali rumom už aj tak dosť opitého muža. Čo ich to preboha napadlo?!

Operátor tiesňovej linky v Domažliciach prijal nedávno celkom bežný oznam o opitom mužovi ležiacom na ulici. Keď však muži zákona dorazili na miesto, situácia sa výrazne zdramatizovala. Zistili totiž, že muž popíjal nemrznúcu zmes a hrozilo, že každou chvíľou upadne do bezvedomia. "Po tom, čo sa policajtom podarilo muža prebudiť, povedal im, že popíjal fridex," uviedla pre novinky.cz policajtka Dagmar Brožová.

O tom, že muž má v tele veľké množstvo smrtiacej zmesi, svedčilo aj  rozpité litrové balenie fridexu, ktoré mal pri sebe. Policajti ani na chvíľu nezaváhali a začali konať. Od náhodného okoloidúceho si zaobstarali fľašu rumu a mužovi z nej dali odpiť, aby eliminovali otravu vyvolanú ethylenglykolom, ktorý nemrznúca zmes obsahuje.

"Policajti okamžite zavolali záchrannú službu a medzitým nechali muža vypiť väčšie množstvo alkoholu," potvrdila Brožová s tým, že po príchode sanitky muža ihneď previezli do nemocnice. Hoci išlo o naozaj kuriózny zásah, treba uznať, že muži zákona sa zachovali ukážkovo a za pohotovú reakciu si zaslúžia uznanie.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu