Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Susedia zalarmovali políciu, muža sa podarilo zachrániť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VALALIKY – Muža v bezvedomí v obci Valaliky zachránili v nedeľu (16.2.) na podnet susedov policajti a záchranári. Policajná hliadka prišla najprv preveriť oznámenie, že v uzamknutom rodinnom dome leží na zemi 50-ročný muž, ktorý nejavil známky života. Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pri dome čakal policajtov sused, ktorý uviedol, že muž s ním naposledy rozprával v sobotu (15.2) večer s tým, že sa ide osprchovať a ľahnúť si. Cez okno bolo vidieť muža ležiaceho tvárou dole. Pohol zrazu nohou, ale na búchanie na okno nereagoval. Dvere do domu boli uzamknuté, ale jeden z policajtov sa dostal dnu cez pootvorené okno, keďže išlo o prípad ohrozenia života a zdravia osoby. Muž ležal v kúpeľni na zemi, mal tep a dýchal, ale nereagoval.

„Medzitým už na miesto dorazili hasiči a posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí v spolupráci s policajtmi poskytli mužovi prvú pomoc. Lekári začali na mieste muža intubovať a následne ho previezli do košickej nemocnice na vyšetrenie. Podľa vyjadrenia lekára muž pravdepodobne prekonal mozgovú príhodu,“ uviedla Mésarová.

Muža zachránili za pomoci záchranných zložiek susedia, ktorí neboli ľahostajní voči ľuďom vo svojom okolí a privolali pomoc. „Muž žil v dome sám a nebyť ich všímavosti, možno by sa to skončilo tragicky. Udržiavanie dobrých vzťahov so susedmi môže neraz pomôcť, tak ako v tomto prípade,“ konštatovala policajná hovorkyňa.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu