Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FBI skúma žalobu proti ruskému študentovi, ktorý chcel údajne vyrobiť bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PITTSBURGH - Americká federálna prokuratúra a FBI skúmajú prípad vysokoškolského študenta z Ruska, ktorý je predbežne obžalovaný z prechovávania materiálu na výrobu bômb a na pestovanie marihuany.

Polícia vzala na vedomie študentovo vyhlásenie, že neplánoval "vyhodiť nič do vzduchu". Proti 18-ročnému Vladislavovi Miftachovovi zatiaľ nevzniesli žiadnu federálnu žalobu, len predbežné obvinenia na úrovni štátu Pensylvánia.

Mladého Rusa zadržali v sobotu a zatiaľ zostáva vo väzení, pretože nemohol zaplatiť stanovenú kauciu pol milióna dolárov. Podľa polície mal ruský študent v prenajatej izbe materiál na výrobu bomby a na pestovanie marihuany.

Miftachov zatiaľ nemá právneho zástupcu a pravdepodobne mu pridelia advokáta ex offo. Predbežné pojednávanie sa bude konať 5. februára.

Okrem iného je Miftachov obvinený z držania alebo výroby zbrane hromadného ničenia, z bezohľadného ohrozovania a produkcie marihuany.

Spolubývajúci Andrew Leff povedal, že Miftachov bol impulzívny, ale nie nebezpečný. Polícia prehľadali študentovu izbu na základe podozrení z pestovania marihuany. Počas prehliadky našli policajti kufor s materiálom súvisiacim s výbušninami.

Miftachov chcel podľa vlastných slov s explozívnymi látkami len experimentovať - údajne ich chcel odpáliť niekde na odľahlom mieste.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu