Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

VIDEO o skutočných "olympijských disciplínach": Porušovanie práv, bitka a krv!

Homosexuáli nemajú v Rusku na ružiach ustlané.
Homosexuáli nemajú v Rusku na ružiach ustlané. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA/BRATISLAVA - S blížiacim sa dátumom začiatku zimných olympijských hier v Soči sa do centra pozornosti nedostávajú iba športové výkony, ale aj "disciplíny", ktorými je vraj Rusko povestné. Podľa organizácie Človek v tiesni to je napríklad snaha o umlčanie davu či šikanovanie homosexuálov. Svoje výhrady zhrnula do emotívneho videa.

"Tu v Rusku máme veľa športových disciplín. Niektoré sú hlučné, niektoré sú vzrušujúce. A pri niektorých dokonca tečie krv," znie komentár k záberom na demonštranta či dvoch bozkávajúcich sa homosexuálov.

Dvojník prezidenta Putina zhasne olympijskú pochodeň predstavujúcu ľudské práva a hlas z videa dopĺňa: "Ale nebojte sa, tieto disciplíny vám na olympiáde ukazovať nebudeme."

Olympijské disciplíny

Klip organizácie Človek v tiesni sa nachádza aj na portáli utajenediscipliny.cz, medzi ktoré podľa nej patrí:

Umlčovanie davu
Hon na neziskovky
Strelba na kritikov
Šikana homosexuálov
Kavkazský zápas
Využívanie migrantov
Rýchlostné vysťahovanie

"Stránky utajené disciplíny sme vytvorili pre širokú verejnosť aj novinárov s cieľom predstaviť detailnejšie a konkrétnejšie ľudsko-právnu situáciu v Rusku, ktorá sa v posledných rokoch neustále zhoršuje. Pri príprave informačného webu sme sa spoľahli na našu dlhodobú skúsenosť so stavom občianskej spoločnosti v Rusku a využili sme informácie z renomovaných zdrojov...," uvádza sa na webe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu