Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Srdcervúci príbeh hrdinu Tylera (†8): Z horiaceho pekla zachránil 6 ľudí, sám neprežil!

Tyler chcel zachrániť strýka a dedka, sám zahynul Zobraziť galériu (4)
Tyler chcel zachrániť strýka a dedka, sám zahynul (Zdroj: whec,fb)

NEW YORK - Ozajstný hrdina! Len 8-ročného Tylera Doohana z Penfieldu na západe New Yorku vyhlásili za hrdinu po tom, čo pri pokuse o záchranu chorého strýka a starého otca z horiaceho karavanu, sám zahynul. Ešte predtým stihol z ohnivého pekla vyhnať ďalších šesť ľudí, ktorých na požiar upozornil. Ako vyhlásili hasiči, nebyť jeho, obetí mohlo byť oveľa viac.

Bol pondelok krátko pred 5:00 ráno, keď v karavane plnom spiacich ľudí na dvore v Penfielde vypukol požiar. Ako prvý hustý dym ucítil len 8-ročný Tyler, ktorý pohotovo zasiahol a zobudil všetkých ostatných vrátane dvoch detí vo veku 4 a 6 rokov. Avšak namiesto toho, aby sám ušiel do bezpečia, vrátil sa späť do ohnivého pekla, aby zachránil aj chorého dedka Louisa (†57) a strýka Stevena (†54) na invalidnom vozíčku.

Srdcervúci príbeh hrdinu Tylera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: whec,fb)

Keď započul, ako strýko zo zadnej časti obytného domu kričí o pomoc, ani chvíľu neváhal a vrhol sa do plameňov, ktoré už v tom čase pohltili takmer celý karavan. To bolo posledný krát, čo Tylera videli živého. Pri pokuse o záchranu ďalších dvoch životov totiž v plameňoch sám uhorel. Jeho telo našli hasiči len pár metrov od postele strýka, ktorý požiar tiež neprežil. V ohnivom pekle uhorel aj Tylerov starý otec.

Srdcervúci príbeh hrdinu Tylera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: whec,fb)

Dve deti a štyria dospelí, ktorí sa vďaka Tylerovi stihli včas dostať do bezpečia, boli prevezení do nemocnice a nie sú v ohrození života. Ako sa pre tamojšie média vyjadril šéf hasičov v Penfielde, nebyť Tylera, počet obetí mohol byť oveľa vyšší. "Tým šiestim ľuďom zachránil životy," vyhlásil. Chlapcov druhý strýko Joseph Breyette je smrťou synovca zdrvený. "Ten chlapec mal viac odvahy, ako sa len dá predstaviť. Utekať späť a prejsť tým, čo on prešiel, aby zachránil život svojho strýka, čo môžete povedať o takom dieťati? Bol to úžasný chlapec," povedal so slzami v očiach.

Srdcervúci príbeh hrdinu Tylera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Susedia z okolia, ktorí poznali Tylerovu rodinu, opisujú chlapca ako veľmi živé dieťa, ktoré sa rado hrávalo s loptou spolu s ostatnými kamarátmi. Chlapec navštevoval základnú školu East Rochester Central School District, kde ho tento týždeň oficiálne vyhlásili za hrdinu. Spolužiaci aj učitelia ho poznali ako veľmi starostlivého chlapca, ktorý do triedy vchádzal vždy s úsmevom na tvári a neustále sa pýtal, či môže s niečím pomôcť. Príčinou tragického požiaru bol podľa hasičov pravdepodobne skrat v elektroinštalácií.  

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu