Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vieme, kde bude žiť poľský sériový vrah detí: Šok aj pre Slovákov, stane sa postrachom juhu!

Vrah detí mieri na slobodu Zobraziť galériu (3)
Vrah detí mieri na slobodu (Zdroj: ipla)

VARŠAVA - Už len niekoľko dní delí jedného z najobávanejších poľských zločincov od vytúženej slobody. Obyvatelia sú preto v strehu a pokúšajú sa zistiť, kam prvé kroky sériového vraha detí a pedofila Mariusza Trynkiewicza (52) po prepustení z basy povedú. Tajnosti okolo plánov štvornásobného vraha prelomila až jeho matka Ursula, ktorá prezradila presné miesto Mariuszovho budúceho pobytu. Budete nemilo prekvapení!

Keď v roku 1988 dopadli v poľskom Piotrkówe  Mariusza Trynkiewicza, brutálneho vraha štyroch malých chlapcov, každý si vydýchol. Trest smrti mu vtedy priali nielen miestni, ale takmer celá krajina. Vďaka amnestii sa mu však vyhol a namiesto šibenice putoval za mreže na 25 rokov. Tie už o pár dní uplynú a zločinca by mali prepustiť na slobodu. Obyvateľom sa tak opäť vracia desivý obraz spred dvoch desaťročí.

Najviac sú vydesení ľudia Mariuszovho rodného mesta Piotrkówa. Podľa jeho matky Ursuli, ktorá ešte stále žije v jednej z piotrkówskych osád, však jeho návrat na miesto činu nehrozí. Miestni totiž aj po 25 rokoch bažia po pomste. "Ku mne sa nemá prečo vrátiť, pretože ho sem nepustím," vyjadrila sa pre poľský portál se.pl.  

Matka vraha detí Mariusza.
Zobraziť galériu (3)
Matka vraha detí Mariusza.  (Zdroj: posat)

Kde teda sériový vrah skloní svoju hlavu? Ursula ďalej prezradila, že syn po prepustení s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri do jedného z miest Sliezska, ktoré na juhu hraničí so Slovenskom. Je tak možné, že najobávanejší zločinec sa bude pohybovať len pár kilometrov od našich hraníc. "Spomínal mi, že tam bude žiť. Kamarát z väzenia mu tam ponúkol bývanie," tvrdí matka sériového vraha.

Má ísť o dom muža, s ktorým sa zoznámil ešte počas pobytu vo väznici v Strzelce Opolskie. Stali sa veľmi dobrými kamarátmi a Mariuszovi sľúbil, že keď ho prepustia na slobodu, môže bývať s ním. Obyvateľom Sliezska a blízkych miest pri pomyslení na túto možnosť behá mráz po chrbte. Psychológovia sa totiž jasne vyjadrili, že Mariusz môže zabíjať znova. Polícia preto už teraz pracuje na tom, aby ďalšej možnej tragédii predišla. Vo štvrtok sa dokonca konalo špeciálne zasadnutie všetkých krajských zástupcov, na ktorom prerokovali spôsoby, ako zaistiť bezpečnosť Poliakov po Mariuszovom prepustení.

Satan a vraždiaci stroj

Mariusz bol v minulosti učiteľom telesnej výchovy v meste Piotrków. O to viac miestnych obyvateľov v roku 1988 šokovala správa, že vo svojom byte brutálne zavraždil troch neplnoletých chlapcov.  Ich telíčka zabalil do plachiet s iniciálami M. T., ktorými mal označený takmer každý predmet v byte. O život pripravil 11-ročného Tomasza Łojka, 12-ročného Artura Kawczyńskeho a rovnako starého Krzystofa Kaczmarka. Dôkladne vyšetrovanie neskôr ukázalo, že má na svedomí aj smrť 13-ročného Wojciecha Pryczu. Lekári ho vtedy označili za vraždiaci stroj, v médiách si zas pre obzvlášť brutálny čin vyslúžil prezývku Satan z Piotrkówa.

Vieme, kde bude žiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu