Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hollandova aféra zachytená v on-line hre: Zahralo si ju už sto tisíc ľudí!

(Zdroj: http://www.jeu-hollande.com)

PARÍŽ – Autori počítačových hier veľmi rýchlo zareagovali aj na správu o ľúbostnej afére francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda s herečkou Julie Gayetovou, ktorá sa tak stala témou novej on-line hry (http://www.jeu-hollande.com).

Používatelia internetu v nej môžu Hollandovi, sediacemu na skútri, pomôcť prekonať trasu medzi Elyzejským palácom a bytom, kde naňho čaká jeho milenka. Počas cesty sa pritom musí vyhnúť sliediacim novinárom i svojim bývalým partnerkám - Ségolene Royalovej, ako aj ešte stále súčasnej prvej dáme Francúzska Valérie Trierweilerovej. Hra má síce veľmi jednoduchú grafiku i dejový námet, ale napriek tomu sa ju v uplynulých dňoch zahralo už 100.000 ľudí.

Fotografie, ktoré majú dokazovať vzťah Hollanda s Gayetovou, zverejnil minulý týždeň bulvárny magazín       Closer, ktorý v dnešnom vydaní napísal, že aféra trvá už takmer dva roky. Po jej zverejnení Trierweilerovú hospitalizovali, pretože údajne nervovo zrútila.

Samotný Hollande odhalenia bulvárnej tlače nepoprel, aj keď ju kritizoval za nerešpektovanie svojho súkromia. V utorok na výročnej tlačovej konferencii priznal problémy v osobnom živote, ale odmietol záležitosť komentovať. Štatút Trierweilerovej prisľúbil "usporiadať" ešte do odchodu na návštevu Spojených štátov vo februári.

Súčasný francúzsky prezident nebol doteraz ženatý. Kvôli Trierweilerovej však ukončil dlhoročný vzťah so socialistickou političkou Royalovou, s ktorou má štyri deti.

Hollandov vzťah s Gayetovou je dlhší ako pár týždňov

Vzťah francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda s herečkou Julie Gayetovou trvá už takmer dva roky, nie pár týždňov, ako sa doteraz špekulovalo. Napísal to dnes francúzsky bulvárny magazín Closer, ktorý pred týždňom zverejnil fotografie Hollanda prichádzajúceho na tajné schôdzky s herečkou. 

Zoznámili sa počas kampane pred voľbami na post predsedu Socialistickej strany, v ktorej Gayetová podporovala Hollandovu bývalú partnerku Ségolene Royalovú. Vo voľbách kandidoval aj Hollande. Keď Royalová vyšla z primárok porazená, v rozhodujúcom kole - spolu s Gayetovou - podporila Hollanda proti jeho súperke Martine Aubryovej. Hollande voľby vyhral, čo mu otvorilo cestu ku kampani na kandidatúru do prezidentských volieb.  Closer uvádza, že v prezidentskej kampani mu výdatne pomáhala i Gayetová, ktorá je blízkou priateľkou speváčky Joyce Jonathanovej -  partnerky Hollandovho syna Thomasa, ktorý sa narodil z jeho vzťahu s Royalovou. 

Vo videospotoch, ktoré boli súčasťou kampane pred prezidentskými voľbami, Gayetová s nadšením rozprávala o diskusiách s Hollandom, vyzdvihovala jeho "pokoru a schopnosť načúvať". Po víťazných voľbách Hollande do Elyzejského paláca vstúpil so svojou oficiálnou partnerkou Valérie Trierweilerovou. V lete pred dvoma rokmi absolvovali aj poslednú spoločnú dovolenku v Brégançone v departemente Var. 

Vlani už Hollande poslal Trierweilerovú s jej deťmi do Grécka a sám sa vydal na koncert Olivie Ruizovej, ktorý sa konal v Tulle v departemente Correze, kde bola aj Gayetová. Ich vzťah zverejnil Closer pred týždňom, keď sa o tom dozvedela aj samotná Trierweilerová, ktorá je odvtedy hospitalizovaná v parížskej nemocnici - oficiálne pre to, aby si oddýchla a podstúpila niekoľko vyšetrení.

V rozhovore pre britský denník Telegraph, ktorý bol prvým od vypuknutia aféry Gayetgate, Trierweilerová popierala tvrdenia, že Hollande sa vyhýba stretnutiu s ňou. Trvala na tom, že návštevu mu zakázali lekári, preto jej na kliniku Salpetriere posielal kvety a čokoládu. Dodala, že na lôžku zostáva skôr kvôli "nesmiernej vyčerpanosti", nie kvôli "nervovému zrúteniu". 

Francúzska rozhlasová spoločnosť RTL s odvolaním sa na zdroje v Elyzejskom paláci uviedla, že "Hollande vôbec nebol nešťastný" zo zákazu návštevy u partnerky. Rovnaký zdroj dodal, že Trierweilerová mieni bojovať - keď už nie za Hollanda, tak "určite za svoju dôstojnosť". Iný zdroj pre RTL uviedol, že Trierweilerová sa "vonkoncom nechystá baliť kufre".  

Francúzsky prezident v utorok na výročnej tlačovej konferencii priznal problémy v osobnom živote, ale odmietol záležitosť komentovať. Štatút svojej súčasnej partnerky Valérie Trierweilerovej prisľúbil "usporiadať" ešte do odchodu na návštevu Spojených štátov vo februári. Hollande doteraz nebol nikdy ženatý. Mal však dlhoročný vzťah so socialistickou političkou Ségolene Royalovou, s ktorou má štyri deti. Ukončenie ich vzťahu Royalová oznámila po svojom neúspechu v prezidentských voľbách v roku 2007.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu