Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Veľké pátranie po záhadne zmiznutom Mikovi (3): Matka ho dala večer spať, ráno tam nebol!

Mikaeel zmizol zo svojej postieľky Zobraziť galériu (4)
Mikaeel zmizol zo svojej postieľky (Zdroj: independent.co.uk)

EDINBURGH - Celá Veľká Británia momentálne zažíva deja vu. Opäť totiž rieši záhadné zmiznutie dieťaťa, tak, ako tomu bolo v prípade Madeleine McCann v roku 2007. Tentokrát ide o trojročného chlapčeka zo škótskeho Edinburghu, ktorého večer matka uložila do postele, ale ráno už v nej nebol.

Mikaeel Kular zdieľa izbu so svojou sestrou-dvojčaťom. V stredu okolo deviatej hodiny večer ho mama obliekla do jeho obľúbeného dinosaurieho pyžama a uložila spať, pretože sa necítil dobre. Keď ho ráno o štvrť na osem išla zobudiť, bol preč. Aj spolu so svojím kabátom a topánkami.

Zhrození rodičia, ktorí majú celkovo päť detí, zmiznutie chlapčeka okamžite nahlásili na polícii. Tá vyhlásila rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojli aj desiatky susedov a priateľov rodiny. Policajti spolu s forenzným tímom prečesávajú okolie s cvičenými psami a kontrolujú aj také miesta ako odpadové koše. K brehom neďalekej rieky zas vyrazili záchranné člny.

Veľké pátranie po záhadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: independent.co.uk)

Veľké pátranie po záhadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: independent.co.uk)

Vyšetrovatelia uviedli, že zatiaľ nemajú k dispozícii žiadne dôkazy, ktoré by svedčili o trestnej činnosti. Ani nepredpokladajú, že sa do bytu v noci dostal niekto cudzí. Čo si však doteraz nevedia vysvetliť, ako sa Mikaeel, ktorý je britsko-pakistanského pôvodu, dokázal vo svojom veku sám obliecť a otvoriť ťažké bezpečnostné dvere na obytnom bloku, v ktorom býval.

Veľké pátranie po záhadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: independent.co.uk)

Včera poobede bola zriadená linka pomoci, na ktorú môžu volať ľudia, ktorí si myslia, že chlapčeka videli. Môže mať na sebe oblečené stále pyžamo alebo béžovú mikinu s kapucňou a modré tepláky. Jeho poznávacím znamením je vyblednutá jazva na koreni nosa a fľak na ľavej strane úst.

"Určite si viete predstaviť, ako veľmi je Mikaeelova matka vystrašená. Prosíme preto verejnosť, aby nám oznámila akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k objasneniu tohto prípadu," uviedla superintendantka Liz McAinshová pre denník Independent s tým, že polícia robí všetko preto, aby chlapca našla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu