Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Trnave hľadali dievčatko (9): Kvôli nezhodám sa bálo ísť do školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

TRNAVA - Desiatky policajtov so služobným psom hľadalo v pondelok nezvestné deväťročné dievčatko z Trnavy. Malá slečna totiž ráno neprišla do školy. Policajti rozbehli pátranie a v meste ju hľadalo 43 policajtov, viac ako 10 policajných áut a policajný pes.

O 14:00 ju policajti našli živú a zdravú na ihrisku za budovou VÚC, kde sa hrala. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, dievča priznalo, že nechcelo ísť do školy, keďže práve v pondelok sa mali riešiť drobné nezhody, z ktorých mala obavy.

Pri nezvestných deťoch sa polícia najčastejšie stretáva s prípadmi, keď deti riešia svoje problémy útekom. "Prevencia je najúčinnejším nástrojom a najdôležitejšiu úlohu preto v týchto prípadoch zohráva rodina. Nevyhnutná je vzájomná komunikácia a dôvera medzi rodičom a dieťaťom", uviedla Linkešová. Deti predškolského a raného školského veku sú jednou z najviac ohrozených skupín.

Ako hovorkyňa upozornila, ak dieťa ujde z domu, treba to ihneď nahlásiť na políciu, žiadna vyčkávacia lehota 24 hodín pri deťoch neplatí. Treba ihneď obtelefonovať všetkých jeho kamarátov, skontrolovať, či si so sebou nezobralo peniaze a priniesť aktuálnu fotografiu. V prípade, že dieťa už ušlo, treba na to políciu upozorniť. Rodičom i deťom je k dispozícii aj Linka detskej istoty pre stratené a hľadané deti 116 000. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu