Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež František: Hlava cirkvi prelomila ďalší predsudok ľudstva!

Pápež v Sixtínskej kaplnke pokrstil 32 bábätiek Zobraziť galériu (6)
Pápež v Sixtínskej kaplnke pokrstil 32 bábätiek (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František dnes pokrstil 32 bábätiek v Sixtínskej kaplnke, ktorej strop zdobia fresky od Michelangela. Slávnostné privítanie detí v katolíckej cirkvi narušoval iba ich plač a pápež preto v jednej chvíli povedal matkám, aby sa neostýchali deti nadojčiť.

"Mamičky, ak sú deti hladné, prosím, nakŕmte ich," povedal počas svojej kázne. Práve v tejto kaplnke bol vlani v marci František zvolený do funkcie ako prvý pápež z Latinskej Ameriky. Je prvým pápežom, ktorý si zvolil meno František. Medzi bábätkami boli dvaja Františkovia (po taliansky Francesco) a je možné, že sa rodičia pri výbere mena inšpirovali pápežom.

 Počas slávnosti spieval zbor Sixtínskej kaplnky, ale František povedal, že "dnes je najkrajší zbor ten detský".

 Rodičom zdôraznil, že to najkrajšie dedičstvo, ktoré môžu odovzdať svojim deťom je viera. Súčasný pápež sa pokúša, aby bola cirkev otvorenejšia a pohotovo ovplyvňovala turistov i Rimanov na Námestí sv. Petra vo Vatikáne i inde, keď sa stretáva s verejnosťou. Medzi tými, ktorých dnes pokrstil, bolo dievčatko, ktorého rodiča žijú v Toskánsku, ale pred časom pápeža vo Vatikáne oslovili a spýtali sa ho, či by im dcérku nepokrstil.

Písal o tom toskánsky denník Il Tirreno. Rodičia uzavreli iba civilný sobáš a niektorí talianski duchovní nechcú krstiť deti, ktorých rodiča sa nesobášili v kostole. Pápež však ochotne ich prosbe vyhovel, citovala noviny agentúra Associated Press.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu