Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pápež František sa chystá cestovať, navštívi Kóreu

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František v auguste navštívi Južnú Kóreu, a to 20 rokov po tom, ako do tejto krajiny naposledy zavítal pápež Ján Pavol II. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vatikánskeho hovorcu Federica Lombardiho.

Františka pozvali na stretnutie tamojších katolíkov v rámci Ázijského dňa mládeže, ktorý sa uskutoční 10.-17. augusta v meste Tedžon ležiacom v strednej časti Kórejskej republiky. Pápež zvažuje aj návštevu Filipín a Srí Lanky, nie však už tento rok.

Pápež vlani povedal médiám, že kladie veľký dôraz na cestu do Ázie, pretože jeho predchodcovi Benediktovi XVI. sa počas ôsmich rokov jeho pontifikátu nepodarilo ani raz dostať do tejto časti sveta, s výnimkou krátkej návštevy Turecka v roku 2006.

Ján Pavol II. navštívil počas svojho pôsobenia ázijský svetadiel niekoľkokrát. V máji 1994 na návšteve Južnej Kórey vyhlásil za svätých 103 tamojších mučeníkov, v rámci cesty sa zastavil aj na Papui-Novej Guinei, Šalamúnových ostrovoch a v Thajsku.

František podnikne 24.-26. mája cestu do Jordánska, Izraela a Predjordánska, potvrdil tiež Lombardi. Pápež dostal pozvanie aj do Sarajeva v Bosne a Hercegovine, kde by sa mal zúčastniť obradu pri príležitosti 100. výročia vypuknutia prvej svetovej vojny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu