Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší škandál španielskej kráľovskej rodiny: Princezná sa postaví pred súd!

Španielska princezná Infanta Cristina Zobraziť galériu (2)
Španielska princezná Infanta Cristina (Zdroj: SITA)

MADRID – Španielske súdy predvolali vypovedať najmladšiu dcéru kráľa Juana Carlosa ohľadom podozrivého prania špinavých peňazí. Kráľovská rodina sa zmieta v neustálych škandáloch, najprv si starý kráľ vyrazí do Afriky na poľovačku slonov, teraz dcéra vysvetľuje podozrenie z kriminálnych činov.

José Castro, sudca v Palma de Mallorca, dnes nariadil 48-ročnej princeznej, aby 8. marca predstúpila pred súd na výsluch o jej partnerstve s manželom Inakim Urdangarinom v spoločnosti Aizoon. Urdangarina už vyšetrujú za údajné zneužívanie svojho postavenia na spreneveru niekoľkých stoviek miliónov eur z oblasti verejného obstarávania, ktoré boli pridelené ním založenej údajnej neziskovej organizácii.

48-ročná Infanta Cristina a jej muž Inaki Urdangarin, sú podozriví z machinácií, za ktoré ich teraz vyšetrujú. Teraz to bude po prvýkrát, čo sa dostane kráľovský potomok pred súd za možné nekalé úmysly.

Śpanielska princezná na s nímke s mužom Urdangarinom
Zobraziť galériu (2)
Śpanielska princezná na s nímke s mužom Urdangarinom  (Zdroj: SITA)

Jej muž Inaki Urdangarin, vojvoda z Palmy na Malorke, má už z minulého roka na krku obvinenie, že milióny eur daňových poplatníkov presmeroval na svoju charitatívnu organizáciu.

Pre britskú televíznu stanicu BBC sa kráľovská rodina vyjadrila, že bude „v maximálnej možnej miere rešpektovať výrok súdu“.

Najnovšie tiene obvinení prinášajú predstaviteľom španielskej monarchie ďalšie starosti. V roku 2012 sa vybral kráľ Juan Carlos na luxusnú poľovačku do Botswany, kde si vyhliadol svoju korisť v podobe slonov. Posledné prieskumy naznačujú, že väčšina bežných obyvateľov si praje, aby kráľ abdikoval, majú ho už po krk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu