Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pred rezidenciou nemeckého veľvyslanca sa strieľalo: Polícia zatkla troch podozrivých

Streľba pred nemeckým veľvyslanectvom v Grécku Zobraziť galériu (4)
Streľba pred nemeckým veľvyslanectvom v Grécku (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Pred rezidenciou nemeckého veľvyslanca v Aténach sa dnes nadránom strieľalo. Informovala o tom grécka polícia, na ktorú sa odvolala agentúra DPA. Výstrely boli vypálené z útočnej pušky značky Kalašnikov pred rezidenciou nemeckého veľvyslanca Wolfganga Doldta v aténskom obvode Chalandri o 03.03 h miestneho času (02.03 h SEČ).

Podľa polície sa pri incidente nikto nezranil a protiteroristická policajná jednotka v súvislosti so streľbou zatkla troch mužov. Ozbrojený strážnik pred rezidenciou veľvyslanca údajne zbraň nepoužil z obáv, že by mohlo dôjsť k zraneniu obyvateľov okolitých domov. Rozhlasová stanica Skai uviedla, že bolo vypálených najmenej 20 výstrelov. Štyri guľky údajne uviazli v záhradnej bráne. Hovorca polície sa k podrobnostiam prípadu odmietol vyjadrovať. 

S nemeckým veľvyslancom sa spojil telefonicky grécky premiér Antonis Samaras i minister vnútra Nikos Dendias. Rezidencia nemeckého veľvyslanca v Aténach sa stala terčom teroristického útoku už v roku 1999, keď na ňu neznámy páchateľ vystrelil z protitankovej zbrane. Mnoho Grékov svoje pretrvávajúce ekonomické problémy pripisuje nemeckému postoju k úsporným opatreniam, poznamenáva nemecká tlačová agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu