Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krvavé zrážky pred policajnou stanicou: V Číne zabili osem teroristov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Pri krvavej zrážke v autonómnej oblasti Sin-ťiang na severozápade Číny zastrelili policajti ôsmich údajných "teroristov". Útočníci podľa oznámenia regionálnej správy hádzali dnes ráno nálože na policajnú stanicu a podpaľovali policajné vozidlá, informovala agentúra DPA.

Policajní príslušníci zadržali jedného z páchateľov útoku v okrese Ša-čche neďaleko Kašgaru, uvádza sa tiež v správe na webovej stránke oblastnej správy. Polícia k nej odmietla poskytnúť stanovisko.

Pred dvoma týždňami už pri nepokojoch v dedine neďaleko Kašgaru zahynulo 16 ľudí. Čínska vláda vtedy uviedla, že "teroristická skupina" zaútočila na bezpečnostné sily. Miestni obyvatelia však povedali, že pri incidente zabili 14 členov ujgurskej rodiny, ktorá sa pripravovala na svadbu, informovali Rádio Slobodná Ázia a ľudskoprávna organizácia Spoločnosť pre ohrozené národy (GfbV). K obetiam podľa nich patrilo šesť žien.

V Sin-ťiangu panuje už dlho napätie medzi miestnymi Ujgurmi a vládnucimi Číňanmi. Ujgurská menšina v krajine sa sťažuje na hospodársky, politický a kultúrny útlak, pokým čínska vláda obviňuje ujgurské skupiny zo separatistických snáh a terorizmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu