Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodina prezidenta v Tadžikistane: Užíva si luxus na kradnutých nemeckých BMW!

Tadžický prezident Imomali Rachmon má čo vysvetlovať Zobraziť galériu (3)
Tadžický prezident Imomali Rachmon má čo vysvetlovať (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Neuveriteľná správa zasiahla malý štát Tadžikistane. Nemecké úrady obvinili stredoázijský štát, že príbuzní a známi prezidenta jazdia na ukradnutých autách z Nemecka. Nejedná sa však o hocijaké autá, spriaznené osoby vraj používajú luxusné limuzíny. Tadžická strana tieto obvinenia odmieta.

Vyšetrovatelia kriminálnej polície z Berlína pomocou GPS vystopovali v Tadžikistane množstvo ukradnutých vozidiel. Berlínsky senátor pre justíciu a ochranu spotrebiteľov Thomas Heilmann a nemecké ministerstvo zahraničných vecí sa už dlho pokúšajú získať autá späť.

Tadžický veľvyslanec v Berlíne Imomuddin Sattorov pre tadžické vysielanie rádia Sloboda uviedol, že obvinenia sú provokáciou. Podľa neho je zvláštne, že tieto údajne ukradnuté autá neboli zadržané počas cesty cez najmenej päť štátov. Nemeckým úradom vytkol, že kolegov neinformovali.

Rodina prezidenta v Tadžikistane:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nemeckí vyšetrovatelia stopujú až 200 ukradnutých luxusných áut, z ktorých 93 značky BMW, využíva k svojej spokojnosti aj rodina a známi prezidenta Tadžikistanu.

Nečudo, že práve Tadžikistan sa dostal pod drobnohľad nemeckých vyšetrovateľov. V rebríčkoch korupcie sa radí republika podľa Transparency International až na 154. mieste zo 175. možných. Na rovnakej úrovni je napríklad Kongo alebo Zimbabwe. Taktiež je Tadžikistan známy korupciou na najvyšších miestach spolu s pašovaním heroínu a inou organizovanou trestnou činnosťou.

Mračná podozrení z korupcie, aj po ráznom odmietnutí, stále zastierajú politiku krajiny Tadžikistan. Prezident v najbližšom čase bude mať čo robiť, aby podozrenia dôsledne vyvrátil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu