Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Buenos Aires zápasí s výpadkami elektriny počas vlny horúčav

Argentínska metropola zápasí s výpadkami elektriny počas vlny horúčav Zobraziť galériu (2)
Argentínska metropola zápasí s výpadkami elektriny počas vlny horúčav (Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES - Obyvatelia viacerých častí argentínskej metropoly Buenos Aires sa musia zaobísť bez elektriny, ktorej dodávky komplikuje vlna horúčav s teplotami nad 35 stupňov Celzia.

Desaťtisíce ľudí ostali bez elektriny i vody, pretože mnohé obytné i kancelárske budovy závisia pri dodávkach vody od elektrických čerpadiel. Proti častým výpadkom sa v ostatných dňoch uskutočnili viaceré protesty obyvateľov Buenos Aires, informuje agentúre AP.

Predseda argentínskej vlády Jorge Milton Capitanich oznámil, že výpadky v dodávkach elektrickej energie budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Zároveň obvinil energetické spoločnosti z nedostatku investícií do infraštruktúry v uplynulých rokoch. V horúcich dňoch spôsobuje dodávateľom elektrickej energie problém najmä nápor od klimatizačných zariadení spúšťaných v krátkom časovom rozpätí.

Capitanich uviedol, že vláda zabezpečila v ostatnom desaťročí zvýšenie výkonu siete o 10.000 megawattov, čo však napriek tomu nestačí pokryť dopyt spotrebiteľov po elektrickej energii v niektorých mesiacoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu