Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Absurdné: Mladá Talianka pobozkala policajta, obvinili ju z obťažovania!

Mladá žena bozkáva policajta
Mladá žena bozkáva policajta (Zdroj: telegraph.co.uk)

TURÍN - Talianske policajné odbory obvinili jednu ženu zo sexuálneho útoku, keď počas protestnej demonštrácie pobozkala príslušníka poriadkových jednotiek. Odvolávajú sa pritom na fotografiu, ktorá obehla internet a ktorá začala byť oslavovaná ako symbolický obrázok nenásilných protestov.

Podľa britského denníka The Telegraph policajné odbory záležitosť vidia inak. Podľa ich šéfa Franca Maccariho nejde len o výraz sexuálneho násilia, ale tiež o urážku verejného činiteľa. Maccari podotkol, že by "vypukla tretia svetová vojna", keby to bol policajt, kto by dievča pobozkal alebo jej dokonca siahol na zadok.

Proti symbolike vyvodenej z fotky sa ohradila pritom aj 20-ročná študentka Nina De Chiffreová, ktorá na demonštrácii proti výstavbe novej železničnej rýchlodráhy na severe Talianska policajtovú prilbu pobozkala a potom sa ešte dotkla prstami jeho pier. V rozhovore pre taliansky denník La Repubblica povedala, že jej cieľom bolo naopak policajtov, ktorým bolo nariadené stáť v pokoji, vyprovokovať.

"Videla som toho mladíka v uniforme a cítila som ľútosť a odpor," podotkla. Ospravedlňovala zároveň svoj pomerne tvrdý prejav na svojom mikroblogovém profile, na ktorom napísala: "Žiadne posolstvo mieru. Zavesila by som všetky tie hnusné prasatá hore nohami." Neskôr vysvetlila, že bola rozhorčená brutalitou, s akou policajti v predchádzajúcich dňoch zbili jedného demonštranta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu