Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlípny starosta: Budeš pracovať lepšie, keď nebudeš nosiť nohavičky!

Bob Filner Zobraziť galériu (2)
Bob Filner (Zdroj: SITA)

SAN DIEGO - Starosta kalifornského San Diega Bob Filner sa vzdal svojej funkcie kvôli rozrastajúcej sa afére, v ktorej čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania svojich spolupracovníčok. Filnerova rezignácia je súčasťou dohody riešiacej súdny spor po žalobe, ktorú na starostu podala jeho bývalá asistentka. O Filnerovej rezignácii informoval denník Los Angeles Times.

Podľa zástupkyne mestského úradu Elizabeth Malandovej, Filnerov rezignačný list zatiaľ nedorazil a mestský žalobca odmietol záležitosť komentovať.

Filnera niekoľko žien obvinilo z nevhodného sexuálneho správania. Starosta ich vraj proti ich vôli bozkával, obchytkával a flirtoval s nimi. Najvážnejším problémom sa pre Filnera stala žaloba, ktorú podala jeho bývalá hovorkyňa Irene McCormack Jackson, ktorá niekdajšieho nadriadeného obvinila zo sexuálneho obťažovania. Okrem iného uviedla, že jej povedal, že bude pracovať lepšie, keď nebude nosiť nohavičky.

Zástupcovia mesta, starostovi obhajcovia a advokáti McCormack Jacksonovej teraz tri dni rokovali o mimosúdnej dohode. Podľa Los Angeles Times je jej súčasťou tiež Filnerovo odstúpenie. Obsah dohody však zainteresované subjekty chceli zverejniť až v priebehu piatka. Advokátka ženy však vo štvrtok vyhlásila, že žiadnu dohodu ešte nepodpísala.

Bob Filner
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Sedemdesiatročný bývalý demokratický kongresman sa už predtým poškodeným ženám ospravedlnil a sľúbil svoje polepšenie. Ako dôkaz začiatkom augusta nastúpil na terapiu, ktorá ho mala zbaviť tendencie sexuálne obťažovať ženy. Dvojtýždňovú liečbu ale po piatich dňoch ukončil.

Po jeho odvolaní volajú Filnerovi politickí oponenti aj stranícki kolegovia už dlhšiu dobu. Do úradu bol starosta zvolený vlani v novembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu