Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť krásky z maturitného plesu: Báru (†19) nezabila extáza, uľavilo sa matke!

Bára náhle skolabovala na maturitnom plese Zobraziť galériu (3)
Bára náhle skolabovala na maturitnom plese (Zdroj: FB, Policejní deník)

PRAHA - Zúfalstvo a bezmocnosť vystriedala neopísateľná úľava. Matke nebohej krásky Báry (†19), ktorá pred deviatimi mesiacmi náhle skolabovala a zomrela počas maturitného plesu v Prahe, spadol obrovský kameň zo srdca. Policajti konečne uzavreli vyšetrovanie príčin smrti jej dcéry, o ktorej sa ešte donedávna špekulovalo, že ju zabil nebezpečný drogový kokteil. Všetko však bolo inak.

Krásna maturantka Bára sa vo štvrtok 21. marca spolu so spolužiakmi zabávala na maturitnom plese v pražskom Radiopaláce, keď z ničoho nič odpadla. Kamaráti ju našli bezvládne ležať na toaletách a ihneď jej zavolali pomoc. Bolo už však neskoro, Báre nepomohla ani niekoľkominútová resuscitácia. O príčinách jej smrti sa začali okamžite šíriť špekulácie, z ktorých najčastejšie spomínanou bolo predávkovanie drogami. Niektorí tvrdili, že jej do nápoja niekto namiešal smrteľnú dávku extázy, iní, že si ju vzala sama. Výsledok vyšetrovania po dlhých deviatich mesiacoch skúmania a vypočúvania, však všetky domnienky zmietol zo stola.

Podľa policajnej hovorkyne Jany Rösslerovej stála za náhlym úmrtím maturantky zhoda nepriaznivých okolností. Akékoľvek omamné látky či jedy v jej tele znalecké posudky vylúčili. Podľa polície sa teda nestal trestný čin a prípad sa odloží. "Kriminalisti nechali vypracovať niekoľko rozsiahlych znaleckých posudkov z rôznych odvetví . Vyplýva z nich, že mladá maturantka zomrela náhle v dôsledku nepriaznivej zhody rôznych okolností," oznámila hovorkyňa. Bára vraj prežívala silný stres z prípravy na večierok a navyše mala  "oslabený a vyčerpaný organizmus".

Smrť krásky z maturitného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Rodine nebohej študentky sa po konečných slovách vyšetrovateľov neskutočne uľavilo. Odteraz môžu zaspávať s pocitom, že ich dcére nik úmyselne život nevzal.  "Uľavilo sa mi, spadol mi ten najťažší kameň zo srdca. Nikto moju dcéru nezabil. Nie je vinník, nie je podozrivý. Nie je nikto, kto by jej chcel ublížiť," napísala na blogu idnes.cz matka Báry a dodala, že telíčko jej dievčatka jednoducho nevydržalo smrteľnú kombinácia stresu, nedoliečenej choroby, antikoncepcie a chrípky.

Na záver blogu, v ktorom opísala svoje pocity z "radostnej správy", poslala dcérke do neba dojemný odkaz. "Barunko, púšťame ťa a mávame ti na cestu. Ďakujem ti za ten darček od teba k Vianociam, ďakujem, že si ma zbavila zloby," dodala.  Podľa výsledkov pitvy Bára zomrela na opuch mozgu, bola zdravá a nemala žiadnu skrytú poruchu. Podarilo sa iba nájsť látku, ktorá je súčasťou jedného liečiva.

Smrť krásky z maturitného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

V súvislosti s prípadom kriminalisti naďalej stíhajú 15 ľudí pre podozrenie z predaja drog, ktoré účastníci plesu a nasledujúceho večierku údajne požívali. Policajti pri vyšetrovaní zistili, že pod vplyvom extázy boli desiatky ľudí. Na základe výpovedí potom obvinili najskôr osem mladíkov vo veku 19 až 22 roov a 51-ročného muža. Neskôr nasledovali obvinenia ďalších ľudí. Väčšine hrozí až 10-ročné väzenie, najstaršiemu mužovi až 12-ročný trest. Podľa kriminalistov predal za posledný rok okolo 10 tisíc tabliet extázy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu