Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Počet obetí vlakového nešťastia stúpa: Už štyria mŕtvi, vagóny pohltila rieka!

(Zdroj: news.sky.com)

NEW YORK – V newyorskej štvrti Bronx sa dnes vykoľajil prímestský osobný vlak. Informovala o tom agentúra AP, ktorá s odvolaním sa na svedkov uviedla, že niekoľko vagónov zišlo z trate a skončilo pod hladinou rieky Hudson. Zomreli najmenej štyria ľudia, na mieste je rad zranených.

Na mieste zasahuje asi 100 hasičov. Nehoda sa stala o siedmej hodine ráno miestneho času. Podľa svedkov išiel vlak príliš rýchlo v ostrej zákrute. V Spojených štátoch sa v nedeľu končí Vďakyvzdanie a množstvo ľudí sa vracia domov po predĺženom víkende.

Vlak prímestskej železnice Metro-North havaroval v blízkosti stanice Spuyten Duyvil v Bronxe. Nehoda vlakov tej istej spoločnosti Metro-North Railroad sa v blízkosti New Yorku stala takisto tento rok v máji. Vtedy sa zrazili dva vlaky u Fairfieldu v štáte Connecticut, zranilo sa na 70 ľudí.

Metro-North Railroad je jedným z dvoch najväčších prevádzkovateľov osobnej železničnej prepravy v USA. Jej linky spájajú New York s jeho severnými predmestiami v štátoch New York a Connecticut.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu