Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na letisku v Los Angeles strieľal Paul (23): Aké mal dôvody?

Mladík zabil člena ochrany letísk a ďalších päť ľudí zranil Zobraziť galériu (19)
Mladík zabil člena ochrany letísk a ďalších päť ľudí zranil (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká polícia stále nepozná motív strelca, ktorý v piatok zaútočil v jednom z terminálov medzinárodného letiska v Los Angeles. Dvadsaťtriročný mladík zabil člena ochrany letísk a ďalších päť ľudí zranil, než sa ho podarilo zadržať. Útočník leží teraz so strelnými zraneniami v nemocnici. Podľa denníka Los Angeles Times mal pri sebe pri zatknutí odkaz, v ktorom vyjadroval sklamanie z americkej vlády.

Polícia útočníka identifikovala a snaží sa zistiť, čo ho prinútilo začať strieľať na treťom najfrekventovanejším americkom letisku. 

Agentúra AP napísala, že rodina Paula Ciancia pochádza z malého mestečka na východnom pobreží USA, kde vlastní autoopravovňu. Mladíkov otec v piatok kontaktoval políciu po tom, čo jeho syn jednému zo svojich súrodencov poslal SMS správu, v ktorej vyjadroval úmysel spáchať samovraždu. 

Cianciaovi spolužiaci v amerických médiách Paula popísali ako čudáka, vyšetrovatelia ale zatiaľ nezistili, že by patril k niektorej extrémistickej skupine, alebo že by v minulosti bol sledovaný kvôli podozrivým aktivitám. 

Strelec v Los Angeles spôsobil v letiskovom termináli obrovskú paniku, už po desiatich minútach sa ho ale podarilo dolapiť. Podľa svedkov mladík strieľal hlavne po členoch ochranky; v odkaze, o ktorom informoval Los Angeles Times, zdôraznil, že nechce zraniť nevinných ľudí. 

Polícia terminál evakuovala, núdzový režim na letisku pocítilo cez 150.000 cestujúcich, ktorí do Los Angeles prilietali alebo odtiaľ chceli odletieť. Na iné letisko muselo byť odklonené 86 letov.

Mladík zabil člena ochrany
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu