Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vydražili svadobný prsteň Kennedyho vraha: Suma určite nie je malá!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BOSTON – Svadobný prsteň Leeho Harveyho Oswalda, ktorý je údajným vrahom amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, vydražili vo štvrtok za 108.000 dolárov. Ako dnes informoval spravodajský server SkyNews.com, zlatý prsteň získal nemenovaný kupec z Texasu.

Prsteň bol jedným z takmer 300 predmetov spojených so životom 35. prezidenta USA, ktoré ponúkol na dražbe aukčný dom RR Auction v Bostone. Oswald prsteň nechal v osudný deň 22. novembra 1963 doma predtým, ako odišiel do práce do budovy skladu učebníc v Dallase, z okna ktorej sa údajne strieľalo.

Po tom, ako prsteň odovzdali tajným službám, bol desaťročia uložený u istého právnika v meste Fort Worth. Neskôr ho vrátili Oswaldovej manželke Marine, ktorá je ruského pôvodu. Tá iba nedávno súhlasila, aby prsteň, ktorý má z vnútornej strany vygravírovaný kosák s kladivom, ponúkli do dražby.

Vo vlastnoručne písanom liste z 5. mája tohto roku, ktorý bol priložený k prsteňu, Marina Oswaldová-Porterová píše: "V tejto fáze svojho života už netúžim viac vlastniť Leeho prsteň, pretože sa chcem symbolicky oslobodiť od všetkého, čo ma spája s 22. novembrom 1963."

 "Ten prsteň vám umožňuje preniknúť do Oswaldovej mysle," uviedol pred dražbou podpredseda aukčného domu Bobby Livingston, pričom šperk popísal ako "veľmi silnú a významnú časť svedectva". Sám Oswald sa stal obeťou vraždy len dva dni po dallaských udalostiach, keď ho pri prevoze do väznice zastrelil člen podsvetia Jack Ruby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu