Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nešťastia vo výťahoch desia aj mimo Slovenska: VIDEÁ, ktoré vás prinútia ísť po schodoch!

Desivé zábery z výťahov
Desivé zábery z výťahov (Zdroj: YouTube)

PEKING - Zábery z nasledujúcich videí sú nočnou morou zrejme väčšiny ľudí, ktorí výťahy používajú dennodenne. Poruchy kabín, nešťastne zhody náhod či nerozvážne rozhodnutia pripravili o život už mnoho ľudí. A pritom väčšinou stačilo len málo a tragédiám sa dalo predísť.

Zdravotnú sestru rozdrvil skrz na skrz

Zdravotná sestrička Wang (24) z čínskeho mesta Shenzhen zomrela v máji tohto roku po tom, čo ju výťah doslova preťal na dve časti. K tragédii došlo v budove Changhong Tower, kde výťah s vyše desiatkou ľudí kvôli poruche zastal medzi poschodiami. O pár minút sa dvere náhle otvorili a Wang chcela vystúpiť, no v tej istej chvíli sa výťah pohol smerom dole a dievčinu rozdrvil. Ostatných pasažierov zaliala jej krv, no k ďalším zraneniam nedošlo. V tomto prípade by bolo zrejme rozumnejšie nepodceňovať situáciu a počkať na technika.

 

Zabudnutý oznam o poruche

Ďalšie desivé zábery pochádzajú z čínskeho hotela. Kuriérku tam rozmliaždil výťah, ktorý bol poruchový, no na dverách chýbal oznam, ktorý by na to upozorňoval. O tom, že s výťahom nie je niečo v poriadku sa mohol tesne pred tragédiou presvedčiť muž, pred ktorým sa dvere neustále otvárali a zatvárali. Ani to ho však neodradilo a keď sa dvere naplno otvorili, vstúpil do kabíny a stlačil gombík. Na ďalšom poschodí k nemu chcela pristúpiť kuriérka s vozíkom. Keď už však bola jednou nohou vnútri, výťah sa pohol smerom dole a ženu rozdrvil.

 

Výťah sa pohol v tej nahoršej chvíli

Do tretice opäť Čína, apríl tohto roku. V tomto prípade išlo tiež o poruchu, no spojenú s veľmi nešťastnou zhodou náhod. Žena s rukami plnými nákupných tašiek chcela nastúpiť do výťahu, no potkla sa a padla tvárou do kabíny, pričom nohy jej ostali trčať von z nej. Keď sa ju dve okoloidúce pokúšali vytiahnuť, výťah sa zrazu pohol smerom dole a žene rozdrvil nohy. Záchranári ju ťažko zranenú, no pri vedomí previezli do nemocnice.

 

Chlapčenská nerozvážnosť ho stála život

Výťahové nešťastie s fatálnymi následkami sa odohralo pred dvoma mesiacmi aj v Malajzii. Jeho obeťou sa stal len 11-ročný školák, ktorému kabína rozdrvila hlavu. Chlapec sa vracal domov zo školy a do výťahu nastúpil spolu s ďalšími 17 žiakmi. Ten zrazu medzi druhým a tretím poschodím zastal a všetci v ňom ostali uväznení. Keďže dvere ostali otvorené, školák sa cez tesnú dieru pokúšal vyštverať von. Keď však strčil hlavu do medzery, výťah sa náhle pohol a rozdrvil mu ju. Drastickú nehodu nemal šancu prežiť.

Tragédie vo výťahoch

Pred pár dňami sa na internete objavilo video zachytávajúce podobné nešťastie, no tentoraz sa týkalo domáceho miláčika. Pes nestihol vstúpiť do kabíny za majiteľkou, dvere sa zavreli a na vodítku sa takmer obesil. Pri nastupovaní do výťahu preto nezabudajte na opatrnosť, ale ani na svojich štvornohých priateľov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu