Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bezradný Interpol: Nemá záznam, ktorý by sedel na stratené dievčatko z Grécka

(Zdroj: SITA)

ATÉNY – Interpol dnes oznámil, že nemá žiaden záznam o nezvestnom dieťati, ktorý by sa hodil k opisu záhadného dievčatka nájdeného v rómskom tábore v Grécku. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA.

 Podľa správ gréckych médií medzinárodná policajná inštitúcia Interpol uviedla, že vo svojej databáze nezvestných osôb má 38 dievčat vo veku do šesť rokov, ale žiadne z nich údajne opisom nevyhovuje nájdenému plavovlasému a zelenookému dievčatku známemu iba pod krstným menom Maria. Rómsky pár v pondelok obvinili z únosu neidentifikovaného dievčatka a muža so ženou umiestnili do väzby. Polícia zároveň začala vyšetrovať, či sa dieťa mohlo stať obeťou gangu obchodníkov s ľuďmi alebo s ľudskými orgánmi.

 Predstavitelia takisto prešetrujú falošné rodné listy v súvislosti s možným podvodom so štátnymi príspevkami, ktorého sa mohol rómsky pár dopustiť. Dieťa, ktorého vek určili odborníci po početných prehliadkach na päť až šesť rokov, našli žiť u rómskej dvojice v tábore neďaleko mesta Farsala v strednej časti Grécka, keď tam polícia 16. októbra pátrala po drogách a zbraniach. 

 Testy DNA nedávno ukázali, že Christos Salis (39) a Eleftheria Dimopuluová (49), nie sú biologickými rodičmi dieťaťa, ako tvrdili. Dievčatko je teraz v starostlivosti charitatívnej organizácie v Aténach s názvom Úsmev dieťaťa. Grécke úrady, s pomocou Interpolu, pátrajú po skutočných rodičoch dievčatka. Polícia zverejnila podrobnosti a fotografie dvojice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu