Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sýrske rakety dopadli do východného Libanonu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Štyri rakety vystrelené zo Sýrie dopadli dnes popoludní do rôznych častí východného Libanonu, ale neboli hlásené žiadne obete. Informovala o tom tlačová agentúra Sinchua.

Libanonský bezpečnostný zdroj uviedol, že rakety dopadli do zaľudnených štvrtí mesta Hirmil v údolí Biká, kde žijú prevažne šiitskí moslimovia.

Sýrski povstalci útočili na Hirmil počas konfliktu s armádou prezidenta Bašára Asada už viackrát, keďže toto libanonské mesto sa pokladá za baštu hnutia Hizballáh - silného spojenca sýrskeho režimu.

K útokom sýrskych povstalcov na Hirmil došlo aj 15. apríla, 12. a 19. mája, 8. júla a 19. augusta. Vyžiadali si medzi Libanončanmi tri obete na životoch a 12 ranených.

Libanonský prezident Michel Sulajmán sa sťažoval na rakety vystrelené nepriateľskými stranami v Sýrii, ktoré dopadli na libanonské územia. Poslal aj listy Lige arabských štátov (LAŠ) a OSN, v ktorých dôrazne žiadal o rešpektovanie suverenity Libanonu a o zachovanie neutrality pohraničnej oblasti, aby bojové aktivity nespôsobovali ujmu nevinným občanom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu