Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na mol spitá s bábätkom v aute: VIDEO bľabotajúcej matky so 4,29 promile!

Na mol opitej matke nebolo rozumieť jedného slova
Na mol opitej matke nebolo rozumieť jedného slova (Zdroj: IDNES)

BRNO - To snáď nie! Ožratá tak, že nedokázala rozprávať sadla za volant a navyše s malým dojčaťom v aute. Reč je o nezodpovednej matke (39) z Brna, ktorú počas víkendu zastavili mestskí policajti a keď je dali fúkať, pri pohľade na merací prístroj nemohli veriť vlastným očiam.

Na vodičku kľučkujúci po Brne policajtov upozornil muž, do ktorého takmer vpálila na križovatke. Muži zákona ju preto začali prenasledovať a zbadali ako sa nekontrolovateľne rúti po cestách z jedného kraja na druhý. Spočiatku mali podozrenie, že by mohla mať zdravotné problémy, no nakoniec sa ukázalo, že za jej šialenou jazdou je niečo úplne iné.

Alkohol z nej razil na diaľku a keď ju policajti vyzvali, aby sa podrobila dychovej skúške, len nezrozumiteľne bľabotala: "Prosím? Prosím?" Vedľa nej v autosedačke navyše plakalo len niekoľkomesačné dieťatko. "Keď policajti vyzvali vodičku k dychovej skúške, bolo im jasné, že pred jazdou požila alkohol," povedal pre český denník iDNES hovorca brnenských policajtov Pavel Šváb.

Na mol opitá matka sa spočiatku vzpierala, no nakoniec sa skúške poddala. Keď policajti zbadali číslo na prístroji, nemohli veriť vlastným očiam. Nezodpovedná žena nafúkala neuveriteľných 4,29 promile. O tom, že trestu sa nevyhne, tak nebolo pochýb. Bolo však potrebné postarať sa o nevinné dieťatko, ktoré v aute viezla.

"Nebola schopná privolať niekoho, kto by sa o dojča postaral. Dieťa nakoniec skončilo v starostlivosti lekárov v nemocnici a vodička na záchytke," dodal Šváb. Ešte v ten deň sa prípadom začala zaoberať aj sociálka. Matke teraz hrozí minimálne trest za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu