Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obchodníkov s detskými orgánmi zlynčoval rozzúrený dav

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Rozhnevaný dav dnes zlynčoval dvoch Európanov na turistickom ostrove Madagaskar pri juhovýchodnom pobreží Afriky, pretože ich podozrieval z obchodovania s ľudskými orgánmi. Informovalo o tom francúzske ministerstvo vnútra, na ktoré sa odvolávala agentúra Reuters.

Európanov začali prenasledovať po tom, čo miestni obyvatelia našli pozostatky dieťaťa bez vnútorných orgánov, oznámil predstaviteľ francúzskeho rezortu vnútra. Dav podozrivých chytil, obesil a ich telá spálil na pláži na madagaskarskom ostrove Nosy Be.

Hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Philippe Lalliot odmietol uviesť podrobnosti o okolnostiach smrti dvoch ľudí, ale potvrdil, že jedným z usmrtených bol Francúz.

"Spoliehame sa na madagaskarské úrady, že objasnia presné okolnosti tohto zločinu. Zároveň sme ich požiadali, aby podnikli opatrenia na zvýšenie bezpečnosti našich štátnych príslušníkov na ich území - vzhľadom na to, že Nosy Be je obľúbenou turistickou destináciou," uviedol Lalliot.

Nosy Be je ostrov v Indickom oceáne pri severozápadnom cípe Madagaskaru. Je povestný tyrkysovými vodami a plážami s bielym pieskom. Patrí k najvychytenejším turistickým strediskám Madagaskaru. Francúzski občania boli varovaní, aby boli naďalej ostražití. Úrady dočasne zatvorili tamojšiu francúzsku školu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu