Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Belgicko viní Čínu z hackerských útokov na úrad vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Čína je zodpovedná za preniknutie do počítačových systémov predsedu vlády Elia Di Rupa a ministerstva zahraničných vecí, ku ktorým došlo pred niekoľkými mesiacmi. Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

Na základe vyšetrovania belgických bezpečnostných zložiek možno povedať, že všetky stopy týkajúce sa totožnosti autorov útokov vedú do Číny. Podľa dnešného vydania denníka De Morgen, túto skutočnosť potvrdili najmenej dva zdroje z prostredia federálnej vlády.

To, že Čína je zodpovedná za kybernetický útok na vládne ciele, sa môže zdať prekvapujúce, vzhľadom na dobré vzťahy, ktoré v súčasnosti udržiava Belgicko s Čínou, uviedla Belga.

Belgická tajná služba vo svojej najnovšej výročnej správe uviedla, že bude pozorne sledovať čínske aktivity. Podľa agentúry Belga pre hackerov je zaujímavý vývoj národného hospodárstva a tiež "vývoj vzťahov v medzinárodných inštitúciách, najmä so zameraním na vojenské aspekty".

Kabinet premiéra Di Rupa zatiaľ nepodal sťažnosť na súd za preniknutie do počítačových systémov, no ministerstvo zahraničných vecí tak urobilo. Obe inštitúcie potvrdili, že po hackerských útokoch sprísnili bezpečnostné opatrenia a situáciu prísne sledujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu