Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

"Sexuálna svätá vojna" v Sýrii: Dievčatá súložia s desiatkami bojovníkov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: febrayer.com)

DAMASK - Boje v Sýrii sa vedú najrôznejšími prostriedkami a jedným z nich je aj sex. Do krajiny v minulých mesiacoch prúdili zrejme stovky prostitútok z Tuniska, ktoré poskytovali svoje služby radikálnym moslimským povstalcom bojujúcim s vládnymi jednotkami Bašára Asada.

Okolnosti takzvanej "sexuálnej svätej vojny" tento týždeň odhalil tuniský minister vnútra Lutfi bin Jeddah, napísali médiá.

"Mali sexuálne vzťahy s dvadsiatimi, tridsiatimi aj stovkou ozbrojencov," prezradil Jeddah v prejave pred poslancami. "Kvôli týmto sexuálnym stykom, ktoré sa odohrávali v rámci sexuálnej svätej vojny, sa vrátili domov tehotné. Je to hanba, ktorá trvá mesiace. A my sa na to ticho pozeráme a nerobíme nič," povedal minister.

Sex ako prostriedok svätej vojny považujú za legitímny radikálni sunnitskí moslimovia - salafisti, ktorí sú v Tunisku veľmi vplyvní. Samotné dievčatá v reportáži talianskeho denníka Corriere della Sera tvrdili, že k prostitúcii na bojovom poli sa odhodlali na základe výzvy salafistického imáma. Ten im údajne tvrdil, že svojimi "službami" si zaistia večný život.

Oficiálne sa nevie nič o tom, koľko tuniských žien takto do Sýrie putovalo, médiá ale odhadujú, že ich mohli byť až stovky. Pochádzajú najmä z malých dedín a boj v rámci "sexuálneho džihádu" im často úplne zničí život. Keď sa slobodné dievčatá vrátia domov tehotné, rodina ich väčšinou zavrhne, napísala agentúra APA.

Zo severoafrickej krajiny podľa Corriere della Sera pochádza až 40 percent radikálnych protivládnych bojovníkov v Sýrii. Do krajiny vraj putujú cez Líbyu alebo Turecko a podľa správy OSN ide o žoldnierov platených z peňazí pochádzajúcich z Kataru.

Okrem mužov ale do Sýrie najneskôr od tohtoročného februára putujú z Tuniska aj ženy. Dovolil im to výnos (Fatva) saudskoarabského duchovného, ktorý im udelil akési "povolenie" na vykonávanie prostitúcie, a to na základe islamom povoleného "dočasného manželského zväzku", ktorý sa uzatvára pred každým pohlavným stykom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu