Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britský europoslanec šokoval: Ženy označil za šľapky a napadol reportéra!

Godfrey Bloom
Godfrey Bloom (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - V Británii dnes podľa webu BBC vyvolal pozdvihnutie europoslanec protieurópske Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorý na straníckej konferencii označil ženy za "šľapky."

"Táto sála je plná šľapiek," vyhlásil Bloom pri diskusii o postavení žien na politickej scéne. Jednej pohoršenej prítomnej novinárke sa potom spýtal, či jej matka nikdy nehovorila "šľapka".
   
Šéf populistickej a nacionalistickej formácie UKIP Nigel Farage odsúdil Bloomove urážlivé výroky a pozastavil jeho hlasovacie právo v strane. Zároveň sa ale snažil všetko zľahčiť. "Godfrey zašiel príliš ďaleko. S Godfreyom je problém v tom, že nie je rasista, ani extrémista a nie je ani proti ženám, ale má zemitý zastaraný humor, ktorý v modernej angličtine nevyznieva dobre," povedal Farage.
   
Šesťdesiattriročný Bloom sa bránil tvrdením, že išlo len o žart, ktorému sa podľa neho v sále všetci smiali, vrátane žien. Členka UKIP Diana Jamesová však označila jeho slová za "neprijateľné" a nezodpovedajúce hodnotám strany.
   
Nepríjemné je podľa miestnych komentárov to, že škandál prišiel vo chvíli, keď sa strana snaží presvedčiť voličov, že je seriózny.
   
Farage dnes na konferencii krátko pred škandálom povedal, že stranu podľa neho čaká víťazstvo vo voľbách do Európskeho parlamentu na budúci rok, čo bude znamenať "zemetrasenie" na domácej politickej scéne.
   
UKIP je dlhodobo proti členstvu v EÚ a práve vo voľbách do europarlamentu je strana veľmi úspešná. Sám Farage je europoslancom od roku 1999. Teraz má však UKIP aj veľké ambície na domácej politickej scéne, kde jej rastúce preferencie ohrozujú postavenie vládnych konzervatívcov premiéra Davida Camerona. Tento rok dokázala strana získať stovky kresiel v komunálnych voľbách a na budúci rok sa chce dostať do parlamentu, kde zatiaľ nemá žiadneho zástupcu .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu