Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovák skrýval "marihuanovú baňu": Drogy za pol milióna len tak nevysvetlí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WEST CORK - Najväčší úlovok posledných čias! Írskym policajtom z protidrogového komanda sa podarilo odhaliť zrejme najrozsiahlejšiu ilegálnu farmu marihuany v krajine. V tejto súvislosti skončil v ich rukách 30-ročný Slovák, ktorý mal stovky rastlín ukrývať v dome na samote. Z kšeftovania s drogami v potenciálnej hodnote až 500 tisíc eur sa zrejme len tak ľahko nevykrúti.

Policajti z oblasti West Cork ležiacej na juhozápade Írska objavili drogy vo štvrtok v noci  na záhrade domu neďaleko mestečka Macroom. V hale prispôsobenej na pestovanie marihuany našli asi 600 dospelých rastlín konope pripravených na zber. Keby pestovateľa neodhalili, na čiernom trhu sa mohol obohatiť až o 500 tisíc eur.

Drogový brloh bol vybavený špeciálnym osvetlením a hydroponickými zariadeniami, ktoré rastlinám zabezpečovali vhodné prostredie na rast počas 3-mesačného obdobia. V dome našli aj údajného pestovateľa, 30-ročného Slováka. Na mieste ho zadržali a momentálne ho vypočúvajú.

Keďže bol zatknutý ako podozrivý z obchodovania s drogami, miestne zákony policajtom dovoľujú, aby ho zadržiavali až sedem dní. Tvrdia, že v tomto roku ide o najväčší zásah proti drogovým dílerom v oblasti West Cork, píše denník The Irish Times.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu