Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Akrobat z filmu Iron Man je mŕtvy: Telo našli na dne jazera!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠEN JANG – Čínski potápači už našli telo amerického akrobatického pilota Davida Riggsa, ktorého lietadlo sa zrútilo do jazera na severovýchode Číny, keď sa pokúšal o zložitý manéver v daždi. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Riggs bol nezvestný od utorka, k nešťastiu došlo pri meste Šen-jang. Pri incidente zahynula mladá čínska tlmočníčka. Američan mal v USA pozastavenú licenciu pilota, do Číny ho aj napriek tomu pozvali na leteckú šou. Telo našli na dne jazera Cchaj-chu, podľa šéfa záchranárov Čang Fanga pilot pravdepodobne zahynul pri dopade lietadla do jazera, ale nevedel to ešte povedať s istotou.

Malé jednomotorové lietadlo Lancair 320 sa pri náraze rozpadlo, niektoré časti záchranári našli. Príčina havárie sa vyšetruje, stroj - vzhľadom na svoju veľkosť - nemal čiernu skrinku. Riggs bol známym akrobatickým pilotom Hollywoodu a držiteľom viacerých svetových rýchlostných rekordov, avšak o licenciu prišiel dva razy a mal aj ďalšie problémy so zákonom. Jeho akrobatické kúsky sa objavili vo filmoch Iron Man, Jarhead, a tiež v príbehu o Jamesovi Bondovi, vo filme Casino Royale.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu