Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodina vraždiacich monštier: Otec, matka a dcéra vyzabíjali 30 ľudí, aj deti a policajtov!

Gang Podkopaevcov Zobraziť galériu (5)
Gang Podkopaevcov (Zdroj: zetaboards.com)

STAVROPOL - Celé Rusko je zhrozené z vraždiacej rodiny, ktorá počas šiestich rokov poslala na druhý svet najmenej tri desiatky ľudí vrátane niekoľkých detí a šiestich policajtov. Ako motív svojho činu uvádza peniaze napriek tomu, že finančnou núdzou netrpela.

Podkopaevci vyzerali ako bežná rodina, ktorá ničím nevybočovala z radu. Roman (†35) pracoval ako zubár a jeho manželka Inessa (46) bola učiteľka v materskej škole. Spolu so svojou dcérou Viktoriou (25), ktorú má Inessa z prvého manželstva, však tvorili nemilosrdný vraždiaci gang, z ktorého krutosti na tele až naskakujú zimomriavky. Do zverstiev niekedy zapájali aj druhú dcéru Anastasiyu (13).

Roman bol vraj z rodiny najkrutejší
Zobraziť galériu (5)
Roman bol vraj z rodiny najkrutejší  (Zdroj: zetaboards.com)

Viktoria na vraždách spolupracovala s matkou a otčimom
Zobraziť galériu (5)
Viktoria na vraždách spolupracovala s matkou a otčimom  (Zdroj: zetaboards.com)

Počas šiestich rokov okradli a zabili títo vrahovia v susednom regióne Stavropol niekoľko desiatok ľudí. Susedom vždy predtým povedali, že idú kempovať, no s dovolenkou v prírode ich vyčíňanie nemalo spoločné absolútne nič. Ich obeťami sa okrem iných stali dve dospievajúce dievčatá, ktorým vypichli oči. V roku 2009 zas zabili výsadkára Dmitrija Chudakova, jeho ženu Irinu, syna Sashu a dcéru Veroniku, ktorej zasadili 37 bodných rán. Páchatelia im vtedy zobrali laptop, susič na vlasy a kamerou v hodnote v prepočte viac ako tisíc eur.

Nikto z nich už nežije
Zobraziť galériu (5)
Nikto z nich už nežije  (Zdroj: zetaboards.com)

Ruskí zabijaci jednoducho nemali zľutovanie s nikým. Minulý týždeň ich domov prišla zatknúť polícia. Roman na dôstojníkov vytiahol zbraň a spustil streľbu. V prestrelke však zahynul on sám a Viktoria utrpela ťažké zranenia. Polícia v dome našla hotový arzenál zbraní vrátane automatických pušiek, granátov či tlmičov na pištole.

"Vyzerali ako úplne normálna rodina - otec, matka, dve deti. Nikto by pri pohľade na nich určite nikdy nepovedal, že sú schopní spáchať nejaký zločin," povedal vyšetrovateľ Vladimír Markin.

Inessa ho však hneď vrátila do reality. Počas vypočúvania sa totiž priznala, že "je gangstrom od prírody". Policajtom neskôr dokonca ukázala, ako svoje obete zastrelila.

Rodina vraždiacich monštier: Otec,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: zetaboards.com)

Spolu s Inessou a Viktoriou skončili vo väzbe aj Romanova sestra Anastasiya (26) a jej manžel, bývalý policajt Sergej Sinelnik (31). Vyšetrovatelia ich podozrievajú z toho, že Podkopaeovcom pomáhali. Informoval denník Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu