Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Izrael umiestnil systém protiraketovej obrany pri Jeruzaleme

Izraelská armáda umiestnila batériu mobilného systému protiraketovej obrany Železná kupola na predmestí Jeruzalema.
Izraelská armáda umiestnila batériu mobilného systému protiraketovej obrany Železná kupola na predmestí Jeruzalema. (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská armáda umiestnila batériu mobilného systému protiraketovej obrany Železná kupola na predmestí Jeruzalema.

Armáda odmietla bližšie komentovať správu tlačovej agentúry Associated Press (AP), ktorá priniesla videozábery umiestnenia batérie na pozíciu pri Jeruzaleme z nedeľňajšieho popoludnia.

Izrael sa obáva, že Sýria alebo skupina spojená s režimom v Damasku ako je militantný Hizballáh v Libanone by mohli odpáliť rakety na jeho územie v prípade, ak USA spustia vojenský útok na Sýriu v dôsledku použitia chemických zbraní pri konflikte v krajine.

Hoci izraelskí predstavitelia považujú pravdepodobnosť útoku na židovský štát za malú, podnikajú preventívne opatrenia. Okrem rozmiestňovania systémov protivzdušnej obrany povolali do služby menší počet záložníkov a rozdávajú plynové masky.

Systém Železná kupola už zostrelil stovky rakiet, ktoré na južný Izrael odpálili militanti z pásma Gazy. Pri Jeruzaleme ho tentoraz nasadili prvýkrát, dodáva tlačová agentúra Sinchua.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu