Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia záhadná smrť Čecha v zahraničí: Podnikateľ Radek (†35) zomrel v Turecku!

Po Radkovi ostala manželka Lenka a malý syn Zobraziť galériu (3)
Po Radkovi ostala manželka Lenka a malý syn (Zdroj: FB)

ISTANBUL - Dva mesiace intenzívneho pátrania priniesli smutnú správu. Český podnikateľ Radek Bém (†35), ktorý začiatkom leta záhadne zmizol pri návrate zo služobnej cesty v Istanbule, je mŕtvy. Oznámenie o jeho smrti sa v piatok objavilo na sociálnej sieti, kam ho zavesil jeho rodinný priateľ. Doposiaľ však nie je známe, ako k nešťastnému úmrtiu milujúceho manžela a otca došlo.

Radek sa mal v polovici júna tak, ako mnohokrát predtým, vrátiť zo služobnej cesty v tureckom Istanbule. Domov sa však dlho nevracal a rodina bola z jeho nezvestnosti zúfalá. Manželka Lenka po ňom dokonca začala pátrať na vlastnú päsť a na sociálnej sieti založila skupinu a prosila o pomoc všetkých, ktorí by mohli v hľadaní Radka pomôcť.

"Hľadá sa Radek Bém, milujúci manžel, výborný otec a skvelý kamarát! Nezvestný je od nedele 16. 06.2012, kedy opustil hotel OLIMPIYAT v Istanbule a na letisko už nedorazil," znel odkaz s prosbou o pomoc, ktorý sa rýchlo šíril internetom. Zúfalej manželke Lenke sa ozývalo množstvo ľudí a pomáhali jej v pátraní aj v zahraničí.

Za Radkom smúti aj malý synček.
Zobraziť galériu (3)
Za Radkom smúti aj malý synček.  (Zdroj: FB)

Po českom podnikateľovi však dlhé dva mesiace nebolo ani stopy. Až donedávna, keď sa na sociálnej sieti objavil smutný oznam o jeho smrti. "Kamaráti, priatelia, známi aj neznámi. Lenka  ma poprosila, aby som vám oznámil smutnú správu. Radek, po ktorom sme dva mesiace pátrali, bohužiaľ v Istanbule zomrel," napísal Radkov rodinný priateľ v piatok v noci.

Avšak o tom, ako k úmrtiu českého podnikateľa došlo, nepadla ani zmienka. Niektoré české média špekulujú o prirodzenej smrti, polícia však o prípade zatiaľ mlčí. V sobotu sa na sociálnej sieti objavil aj odkaz manželky Lenky, ktorá sa všetkým poďakovala za spoluprácu pri pátraní. "Všetkým ďakujem za pomoc a prejavenú sústrasť," napísala. Okolnosti Radkovej smrti tak zatiaľ ostávajú záhadou.

Rodina do poslednej chvíle dúfala, že Radek sa nájde živý a zdravý.
Zobraziť galériu (3)
Rodina do poslednej chvíle dúfala, že Radek sa nájde živý a zdravý.  (Zdroj: FB)

Koncom júla v zahraničí zomreli aj dve české turistky Monika s dcérkou Klárkou. Na dovolenke v Egypte najprv trpeli črevnými problémami a neskôr ich manžel a otec Petr našiel mŕtve. Okolnosti ich smrti sú rovnako zahalené rúškom tajomstva. Egyptská polícia označila za hlavného podozrivého práve otca Petra, no vinu mu doteraz nedokázali. Medzitým sa objavilo niekoľko možných verzí, medzi ktorými je okrem vraždy i samovražda, či únos alebo pomsta domácich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu