Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruský policajt musel strieľať: Na ulici sa pohyboval agresívny medveď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thegloss.com)

MOSKVA - Policajt na ulici v ruskom meste Nachodka na Ďalekom východe zastrelil medveďa, "ktorého agresívne správanie ohrozovalo okoloidúci". Napísala to dnes agentúra Interfax.

Podľa policajného oznámenie bolo použitie zbrane preverené a uznané zodpovedajúcim zákonu. To, ako sa medveď dostal do mestských ulíc, sa ešte zisťuje. Každopádne zásah policajtov nasledoval po tom, čo si na medveďa telefonicky posťažoval miestny obyvateľ.
    
Podobné incidenty nie sú na Sibíri a Ďalekom východe žiadnou veľkou vzácnosťou. Podľa miestnych médií irkutský policajt 10. mája zastrelil medveďa, ktorý pred tým zabil štyridsaťpäťročného muža; šelmu vyhľadal po stopách krvi a potom do medveďa vypálil zásobník zo služobného kalašnikova. Nasledujúci mesiac policajný strelec v Severo-Jenisejsku z guľovnice zastrelil medveďa, na ktorého agresivitu si sťažovali miestni obyvatelia; stalo sa tak práve v okamihu, keď sa medveď bil so strážnym psom.
    
Vlani v septembri na juhu Sibíra kvôli vyhladovaným medveďom, napádajúcim ľudí, museli dokonca zriadiť dobrovoľnícke hliadky. Napríklad v meste Bratsk bol výskyt medveďa v uliciach nahlásený viac než stokrát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu