Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hororové chvíle z únosu znásilňovanej Češky: Prestrelená hlava jej padla na rameno!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: forensicbody.com)

CHOMUTOV - Dva týždne znásilňovania, mučenia a vyhrážok. Toto všetko si musela vytrpieť Češka Jana D. (33) len preto, že sa jej expriateľ Martin S. nevedel zmieriť s rozchodom a naplánoval jej únos. Polícia ho však aj s väznenou ženou po dlhých dňoch vypátrala a usmrtila ho jediným výstrelom do hlavy. Súčasný priateľ unesenej Jany sa teraz rozhodol prehovoriť o detailoch drámy, ktorá sa odohrávala priamo pred jeho očami.

Martin S. prezývaný Tyson uniesol bývalú priateľku Janku ešte pred dvoma týždňami v sobotu. Najprv ju vylákal do bytu v Chomutove, tam jej na hlavu natiahol igelitové vrece a odvliekol ju na neznáme miesto. Tam ju dlhé dva týždne znásilňoval a týral tak, že jej horiace cigarety hasil o telo. Polícia hneď po jej zmiznutí spustila veľké pátranie a neskôr dostala tip, že by mohli byť v záhradkárskej oblasti v Jirkove. Tam ich však nenašli a na stopu im nakoniec prišili až niekoľko stoviek metrov za záhradkami.

Keď Martin S. zbadal ozbrojených mužov zákona, začal vyčíňať. Vysilenú a na smrť vydesenú Janu chytil za krk, v druhej ruke držal mačetu a kričal, že ju podreže. Snažil sa ju odvliecť do kríkov, no v tom jeden z policajtov vystrelil. Celý priebeh dramatickej akcie bezradne sledoval aj Janin súčasný priateľ Milan. "Dostal guľku do čela a hlava mu plnou váhou dopadla na jej rameno," opísal presný zásah polície pre portál ahaonline.cz.

Únoscu zastrelili na tomto poli.
Zobraziť galériu (2)
Únoscu zastrelili na tomto poli.  (Zdroj: Policejní denník)

Násilný Martin bol na mieste mŕtvy. "Hrozilo bezprostredné ohrozenie života poškodenej. Zákrok jej zachránil život," uviedla k prípadu policajná hovorkyňa Alena Bartošová. Martin S. má za sebou bohatú kriminálnu minulosť. Mal na krku obvinenia z viacerých násilných trestných činov a podľa medializovaných informácií mal znásilniť aj sestru unesnej Jany.

V súčasnosti prípad prešetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov. „Ide o štandardný postup. Podozrenie, že policajt pochybil, tam nie je.“ dodala Bartošová. Hoci zásah skončil smrťou človeka, miestni i samotný starosta Jirkova Radek Štejna ho schvaľujú. Štejna ho dokonca zhodnotil ako vysoko profesionálny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu