Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokovaní Švédi: Poľské mäso im prebaľovali a predávali ako domácu kvalitku!

Spoločnosť Meatsson AB. Prebaľovala poľské mäso a predávala ho ako švédske.
Spoločnosť Meatsson AB. Prebaľovala poľské mäso a predávala ho ako švédske. (Zdroj: Helsingborgs Dagblad)

BRATISLAVA/ŠTOKHOLM - Na svete je ďalší potravinový škandál, tentoraz vo Švédsku. Jedna miestna firma tam prebaľovala cudzokrajné mäso a predávala ho ako švédske. Firma navyše fungovala bez oprávnenia.

O prípade informujú švédske noviny Helsingborgs Dagblad. Spoločnosť Meatsson AB z mesta Helsingborg už v roku 2011 prišla o oprávnenie na predaj potravín. Napriek tomu odvtedy veselo pokračovala vo svojej činnosti. Firma kupovala tony mäsa z Poľska, Holandska a Írska. Toto mäso potom prebaľovala a predávala po celom Švédsku ako domáce. "Všetko objavili hygienickí inšpektori, ktorí do firmy tento mesiac prišli na neplánovanú kontrolu," píšu noviny. Inšpektori zistili, že firemné priestory nie sú vyčistené. Navyše začali porovnávať záznamy o kúpenom a predanom mäse a práve tu našli nezrovnalosti.

Hoci mäso nie je škodlivé, firma dostala za povinnosť stiahnuť všetko mäso, ktoré predala medzi 8. júlom a 7. augustom. Rovnako musí inšpekcii poskytnúť zoznam všetkých obchodov a reštaurácií, ktorým mäso predávala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu