Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hygienický škandál: Po týchto FOTO už nikdy nebudete jesť čínske rezance!

Rezance s príchuťou smradľavých nôh Zobraziť galériu (2)
Rezance s príchuťou smradľavých nôh (Zdroj: thenanfang.com)

DONGGUAN - Ak máte radi čínske jedlá, obzvlášť rezance, po nasledujúcich záberoch vás takmer určite prejde chuť. Sú na nich totiž zachytení zamestnanci továrne, v ktorej sa vyrábajú. Spôsob, akým ich spracúvajú, porušuje snáď všetky hygienické normy.

Ľudia po celom svete s hrôzou reagovali na fotografie, ktoré zobrazujú proces výroby čínskych ryžových rezancov v továrni Tongcheng v meste Dongguan. Tamojší pracovníci po nich chodia bosými nohami a dokonca si v nich váľajú či si hodia poobedňajšieho šlofíka predtým, než ich zabalia a odošlú odberateľom.

Hygienický škandál: Po týchto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thenanfang.com)

Hygienický škandál: Po týchto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thenanfang.com)

Prípad už riešia aj miestne úrady. "Takéto porušovanie zdravotných a hygienických predpisov nebudeme tolerovať. Je to absolútne neprípustné," vyhlásil hovorca miestnej veterinárnej správy.

Snímky pochádzajú z konca januára a úrady fabriku medzitým zavreli, aby v nej mohli vykonať dôslednú hygienickú kontrolu, uviedol web dailymail.co.uk. Výrobcovi hrozí vysoká pokuta, v horšom prípade aj väzenie. Tongcheng čeli podobnému škandálu aj vlani. Jeho majitelia vtedy prisľúbili, že sa polepšia, očividne sa tak ale nestalo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu