Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Karneval hrdosti: Prahou pochodovali tisíce zástancov homosexuálov

Prahou pochodovali tisíce homosexuálov
Prahou pochodovali tisíce homosexuálov (Zdroj: TASR)

PRAHA - V Prahe sa uskutočnil dnes karnevalový pochod hrdosti homosexuálov, ktorým vyvrcholil tohtoročný festival sexuálnych menšín Prague Pride.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch ročníkov sprievod zmenil svoju trasu, pretože jeho tradičnú cestu si vopred rezervovali odporcovia podujatia z konzervatívneho združenia. Informoval o tom server lidovky.cz. Cieľom pochodu je pražská časť Letná, kde od v rámci podujatia večer vystúpia rôzne kapely.

Podľa odhadu polície bolo v uliciach osem až desať tisíc ľudí, ktorí prišli podporiť homosexuálnu menšinu. Dúhovému sprievodu už tradične dominovali farebné kostýmy i alegorické vozy. Akcia sa zaobišla bez konfliktov, píše server Lidových novín.

V pohotovosti bola polícia vrátane tzv. antikonfliktného tímu. Nad miestom pochodu krúžil aj vrtuľník. Po trase sprievodu bola obmedzená doprava a prevádzku mestských liniek. V centre Prahy sa zhromaždili aj odporcovia karnevalového pochodu Prague Pride a uskutočnili Pochod pre rodinu. Ten zvolali Mladí kresťanskí demokrati, pričom ho zaštítili napríklad kardinál Dominik Duka a senátor za stranu KDU-ČSL Jiří Čunek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu