Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Strach z kanibalov na Sibíri: Z Andreja zostali len ohlodané kosti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Manželka ruského rybára, ktorý vlani zmizol na Sibíri, tvrdí, že jej muž nezomrel vyčerpaním či na podchladenie, ale bol zavraždený svojimi spoločníkmi, ktorí sa potom uchýlili ku kanibalizmu. Prípad od minulého roka vyšetrujú ruské úrady. Dvaja muži, ktorí sa cesty na Sibír takisto zúčastnili, zatiaľ neboli obvinení a v kauze figurujú len ako svedkovia, uviedol britský denník The Daily Telegraph.

Žena Andreja Kuročkina tvrdí, že má o jeho vražde presvedčivé dôkazy. "Mám kópiu záverečnej pitevnej správy. Tá hovorí, že Andrej bol zavraždený, potom rozsekaný na kusy a zjedený," uviedla Olga Kuročkinová. "Príčinou jeho smrti určite nebolo podchladeniu alebo vyčerpanie," dodala. 

Pitva vraj preukázala, že pred smrťou utrpel tri rany do hlavy, jednu reznú ranu a niekoľko zlomenín. Jeho spoločníci pritom doteraz tvrdili, že muž zomrel prirodzenou smrťou. "Nechápem, prečo bezpečnostné zložky tento jednoduchý prípad stále nedokážu vyriešiť. Na začiatku boli štyria muži, potom jeden zmizol a ďalší utrpel fraktúru lebky. Kto to urobil? Určite nie mimozemšťania," uviedla manželka ruského rybára. 

Štyria muži sa vydali rybárčiť do pustých lesov okolo rieky Amur vlani v auguste. Neboli o nich žiadne správy až do chvíle, kedy 29. augusta záchranári našli v neutešenom stave dvoch z nich, Alexeja Gorulenka a Alexandra Abdulajeva. Muži tvrdili, že sa potulovali v lesoch dlhé štyri mesiace po tom, čo im ich auto zničila povodeň a oddelili sa od zvyšných dvoch kolegov. 

Keď sa ale záchranári vydali po ich stopách, za pár dní narazili na tábor, v ktorom našli ľudské kosti - to jediné, čo zostalo z Andreja Kuročkina. Štvrtý muž z expedície je stále nezvestný. Čo sa v skutočnosti v tajge stalo, vedia len preživší. Alexandr Abdulajev sa údajne v jednej chvíli ku kanibalizmu dokonca priznal az vraždy obvinil Gorulenka. Avšak neskôr vzal svoju výpoveď naspäť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu