Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Horor v Riu: Mladíci znásilnili turistku (21) pred očami jej priateľa, toto je ich trest!

Wallace Silva, Carlos dos Santos a Jonathan Froudakis de Souza
Wallace Silva, Carlos dos Santos a Jonathan Froudakis de Souza (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Súd v brazílskom Riu de Janeiro poslal na 49 rokov a tri mesiace do väzenia dvojicu mužov, ktorí v ​​marci znásilnili americkú študentku pred očami jej francúzskeho priateľa. Tretí muž usvedčený z účasti na znásilnení dostal 21 rokov, informovala dnes agentúra AP. Muži Američanku znásilnili, keď nastúpila s priateľom do minibusu verejnej dopravy v turistickej štvrti Copacabana.

Dvadsaťjedenročného Walace Silvu a o rok mladšieho Jonathana Froudakisa de Souza uznal súd vinnými zo znásilnenia, lúpeže a vydierania.

Dvadsaťjedenročné dievča a jeho dvadsaťtriročný priateľ nastúpili do minibusu v blízkosti známej pláže Copacabana. Dvaja muži, ktorí typickým dopravným prostriedkom brazílskeho veľkomesta tiež cestovali, nariadili ostatným pasažierom, aby vystúpili. Oboch cudzincov zviazali, mladíka zbili kovovou tyčou a dievčinu opakovane znásilnili. Na tom sa podieľal aj vodič minibusu.

Šesť hodín trvajúci únos mladého páru, ktorý násilníci prinútili tiež vybrať peniaze z kreditných kariet a zaplatiť za nákupy, vyvolal v Brazílii volanie po väčšej bezpečnosti v súvislosti s nadchádzajúcimi udalosťami celosvetového významu, na ktoré prídu milióny turistov. Rio v budúcom roku hostí majstrovstvá sveta vo futbale, o dva roky neskôr potom olympiádu.

V reakcii na incident zakázalo vedenie mesta v niektorých oblastiach prevádzku minibusov a nariadilo ďalšie opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu