Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri páde nákladného lietadla firmy UPS zahynuli dvaja piloti

Pri birminghamskom letisku sa zrútilo nákladné lietadlo Zobraziť galériu (3)
Pri birminghamskom letisku sa zrútilo nákladné lietadlo (Zdroj: SITA)

BIRMINGHAM - Nákladné lietadlo zásielkovej spoločnosti UPS sa dnes zrútilo pri medzinárodnom letisku v Birminghame v americkom štáte Alabama.

 Birmingham 14. augusta (TASR) - Pilot a druhý pilot veľkého nákladného lietadla zásielkovej spoločnosti UPS zahynuli dnes ráno pri páde stroja neďaleko medzinárodného letiska v Birminghame v americkom štáte Alabama. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na starostu mesta Williama Bella.

Pri birminghamskom letisku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Piloti, ktorých totožnosť úrady nezverejnili, boli jedinými účastníkmi letu spoločnosti UPS (United Parcel Service). Stroj smeroval z Louisville v štáte Kentucky do Birminghamu, keď sa pri približovaní k letisku zrútil okolo 6.00 h miestneho času (12.00 h SELČ). Pri nehode neutrpeli zranenia žiadni náhodní okolostojaci.

Pri birminghamskom letisku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hovorkyňa Federálneho úradu pre letectvo (FAA) Kathleen Bergenová oznámila, že išlo o lietadlo typu A300. Hovorkyňa birminghamského leteckého úradu Toni Bastová dodala, že stroj sa zrútil za plotom medzinárodného letiska Birmingham-Shuttlesworth. Leteckú prevádzku to podľa nej nenarušilo, uviedla agentúra AP.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu