Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri havárii bolívijského lietadla zahynulo osem ľudí

Pri havárii bolívijského lietadla zahynulo osem ľudí Zobraziť galériu (2)
Pri havárii bolívijského lietadla zahynulo osem ľudí (Zdroj: SITA)

LA PAZ - Lietadlo bolívijskej leteckej spoločnosti Aerocon s 18 ľuďmi na palube havarovalo v nedeľu počas pristávania za zlého počasia na letisku v meste Riberalta v Amazonskom pralese a po havárii explodovalo.

O život prišli ôsmi cestujúci a deviati ľudia utrpeli zranenia, z toho dvaja vážne, citovala agentúra Reuters riaditeľa riberaltskej nemocnice, Josého Luisa Pereiru.

"Bolo tam 16 cestujúcich a dvaja piloti, desať ich prežilo a osem zomrelo," povedal pre agentúru Reuters. "Prvý a druhý pilot sú v najvážnejšom stave.... Sedem tiel je tak zhorených, že ich nedokážeme identifikovať."

Na snímke, ktorú zverejnila webová stránka novín La Razon, vidno na tráve trosky turbovrtuľového lietadla, z ktorých stúpa dym.

Pri havárii bolívijského lietadla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Tridsaťmiestne lietadlo havarovalo za silného dažďa na severe andskej krajiny, pri hraniciach s Brazíliou. Išlo o miestny let.

Bolívijský prezident Evo Morales vyjadril sústrasť rodinám obetí a oznámil, že havária bude dôkladne vyšetrená a "na spoločnosť uvalené drastické sankcie". Je to už štvrtá nehoda leteckej spoločnosti Aerocon od roku 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu