Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najväčšia nočná mora rodičov: Zabitá dcérka (†8) a syn (12) obvinený z jej vraždy!

Rodina za obvineným synom stojí Zobraziť galériu (3)
Rodina za obvineným synom stojí (Zdroj: sita, int)

CALIFORNIA - Po vyše troch mesiacoch od brutálnej vraždy len 8-ročnej Leily vo Valley Springs, z ktorej obvinili jej vlastného brata Isaiaha (12), sa rozhodol otec detí verejne prehovoriť a vylúčiť verziu o synovi-vrahovi. Ten je zatiaľ v ústave pre mladistvých, kde chodí do väzenskej školy a obvinenie z vraždy druhého stupňa stále zaryto odmieta.

Isaiaha Fowlera (12) obvinili z toho, že mal v apríli na smrť ubodať svoju sestru Leilu v ich rodinnom dome vo Valley Springs. Rodina tak okrem obrovského smútku zo straty dcérky musí teraz bojovať aj s obžalobou, ktorá ich syna označuje za vraha. Otec Barney tvrdí, že Isaiah je nevinný a svoje tvrdenia podkladá výpoveďou o detailoch z osudného dňa.

"Bol som prvý v dome, videl som jeho správanie. Vidím aj ako to znáša dva týždne po tom, naozaj si nemyslím, že to spravil," povedal Fowler. Spomína si tiež na otrasný pohľad, ktorý sa mu po príchode domov naskytol. "Vzal som dcérkino telo a chcel som ju odniesť do nemocnice, pretože som mal pocit, že stále žije," hovorí zdrvene, v tom čase už však Leila bola mŕtva.

Rodičia zavraždenej Leily a Isaiaha.
Zobraziť galériu (3)
Rodičia zavraždenej Leily a Isaiaha.  (Zdroj: sita, int)

Isaiaha otec navštevuje aj v ústave pre mladistvých, kde chlapca po vynesení obvinenia umiestnili. "Je na tom lepšie ako ja, no má aj svoje zlé dni," povedal pre portál kcra.com. Chodí do väzenskej školy, cvičí a vo voľnom čase pozerá filmy. Otec Barney tvrdí, že rodina od začiatku tragédie spolupracuje s úradmi, no po tom, čo označili ich syna ako podozrivého, prestali s nimi komunikovať.

Tragédia sa odohrala 27. apríla v rodinnom dome vo Valley Springs v Kalifornii. Isaiha bol so sestrou v dome sám, keď zavolal rodičom, že Leilu niekto na smrť ubodal a ušiel. Vystrašená matka okamžite volala na políciu. "Moje deti sú samé doma a niekto práve ušiel z nášho domu. Môj starší syn bol v kúpeľni a moja dcérka začala kričať," znelo v telefóne tiesňovej linky, na ktorú zavolala matka detí.

Drastickou smrťou dievčatka je zhrozené celé mesto.
Zobraziť galériu (3)
Drastickou smrťou dievčatka je zhrozené celé mesto.  (Zdroj: sita, int)

Chlapec opísal muža, ktorý sa k nim mal vlámať, ako vysokého a svalnatého. Polícia vo Valley Springs následne spustila veľké pátranie po vrahovi, no nakoniec 10. mája zatkla samotného Isaiaha. Za údajným 12-ročným vrahom stojí cela rodina aj právnici, ktorí sa ho rozhodli z vážneho obvinenia vysekať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu