Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Belgičan (16) šikanoval cez internet dievčatá: Spáchali samovraždu!

(Zdroj: soy402.com)

BRUSEL - Mladý Belgičan je zapletený do série samovrážd britských tínedžeriek, ktoré skoncovali so svojim životom na základe obťažovania a šikanovania prostredníctvom sociálnych sietí na internete. Uviedol to belgický spravodajský server 7sur7.

Samovraždy štyroch mladých Angličaniek, ktoré otriasli Anglickom, boli zapríčinené šikanovaním prostredníctvom serveru Ask.fm. Posledná z obetí bola 14-ročná Hannah Smithová, ktorá sa obesila 2. augusta.

Hannah sa rozhodla pre osudný krok po sérii anonymných nenávistných správ, keď sa na uvedenom serveri verejne posťažovala, že ju trápi ekzém. Vyšetrovatelia neskôr zistili, že za väčšinou nenávistných e-mailov sa skrýva iba 16-ročný Belgičan z mesta Tongres.

Mladý Belgičan sa po ozname o samovražde Hannah prostredníctvom mailovej aplikácie Kik zdôveril, že má strach, že nevie čo má teraz robiť a obáva sa, že situácia je taká vážna, že by mohol ísť do väzenia.

Deň pred smrťou britskej tínedžerky z počítačového konta mladého Belgičana odišlo viacero odkazov, medzi ktorými bola aj správa: "Dúfam, že dostaneš rakovinu." Mladík však tvrdí, že tieto správy v jeho mene písali dvaja "priatelia", s ktorými sa zoznámil na internete.

Polícia v pátraní po páchateľoch nenávistných správ preskúmala IP adresy počítačov, z ktorých boli správy odoslané. Podľa polície 98 percent odkazov odišlo z toho istého počítača. Iba štyri správy pochádzajú z iných zdrojov.

Otec Hannah Smithovej pre médiá uviedol, že by bolo zbytočné poslať niekoho do väzenia. "Chcel by s nimi hovoriť a spýtať sa ich 'Prečo?' Chcem, aby videli bolesť, ktorú spôsobili. Aby prišli a ospravedlnili sa. Nechcem, aby išli do väzenia, to nám Hannah nevráti," uviedol jej otec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu