Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prihlásili by ste sa? V Kanade súťažili včelie brady!

V Kanade sa uskutočnil deviaty ročník súťaže včelích brád
V Kanade sa uskutočnil deviaty ročník súťaže včelích brád (Zdroj: SITA)

AYLMER - V kanadskej provincii Ontário sa v sobotu na usadlosti Clovermead Adventure Farm uskutočnil deviaty ročník súťaže včelích brád. Odvážni účastníci tam predviedli svoje bzučiace brady pred odbornou porotou i nadšeným publikom, informoval dnes internetový spravodajský portál Theobserver.ca.

Hlavu aj celú vrchnú časť tela každého súťažiaceho pokrýva roj 16.000 včiel, ktorý má hmotnosť približne 1,8 kilogramu. Včely sú lákané prítomnosťou včelej kráľovnej, ktorú majú súťažiaci v škatuľke pripevnenú pod bradou. Včelári minimalizujú riziko uštipnutia tým, že roj sýtia cukrovou vodou a upokojujú dymom.

Víťazom sa stáva súťažiaci s najťažšou "živou" bradou. Zisťuje sa to odvážením súťažiaceho pred i po tom, ako sa na jeho telo zlietne včelí roj. Tentoraz sa z trofeje radovala Marenda Schipperová (20), ktorej brada vážila 2,2 kilogramu a pozostávala z približne 30.000 včiel. Cenu publika si odniesol Justin Hiemstra.

Porota takisto posudzuje tvar brady, ako aj celkové vystúpenie súťažiaceho pred divákmi. Tradícia včelých brád sa začala zhruba pred 180 rokmi. Podobnú šou je možné vidieť na celom svete, mimoriadnemu záujmu sa však teší v Číne. Práve tam sa v roku 2009 zosobášil pár, ktorý bol počas obradu pokrytý "včelím odevom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu