Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Marihuana z okolia Hodonína putovala aj na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO/PRAHA - Dva rodinné domy v Rohatci v okolí juhomoravského Hodonína slúžili dvojici nezamestnaných ako miesta na profesionálne pestovanie konope, suroviny pre marihuanu, vo veľkom. Pestovateľom nechýbali v nich lampy, inkubátory, klimatizácia a prepracovaný zavlažovací systém.

Informovali o tom spravodajská televízia ČT24 a internetový server iDNES.cz. Podľa ich informácií, ktoré pochádzali z policajných zdrojov, došlo už k obvineniu dvoch doteraz netrestaných mužov bez práce vo veku 41 a 47 rokov, ktorí boli prevádzkovateľmi zariadení a ktorí zrejme marihuanu predávali nielen záujemcom v z Juhomoravského kraja, ale aj zo Slovenska.

Polícia našla pri domových prehliadkach celkove 250 rastlín konope vo všetkých vývojových štádiách a okolo desať kilogramov sušenej drogy v státisícovej hodnote.

K odhaleniu troch podobných zariadení, prevádzkovaných minimálne v dvoch prípadoch Vietnamcami, s celkove 3000 rastlinami došlo v uplynulých dňoch aj v Prahe a jej okolí. Obom zadržaným občanom Vietnamu hrozí hoci desať rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu