Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Najdrahší rozvod v dejinách Británie: Táto manželka si vraj zaslúži 575 miliónov!

Pauline Chai chce získať až 500 miliónov libier.
Pauline Chai chce získať až 500 miliónov libier. (Zdroj: sunday times)

LONDÝN - Manželka malajzijského miliardára žiada po desaťročiach spolužitia rozvod, ktorý by mal prebehnúť v Anglicku, kde býva. Od svojho kontrolou posadnutého muža chce obrovské vyrovnanie vo výške 500 miliónov libier (cca 575 miliónov eur), čo predstavuje zatiaľ najvyššiu čiastku v celej Británii.

Bývalá kráľovná krásy Pauline Chai (66) tvrdí, že sa pri Khoo Kay Pengovi (74), jednom z najbohatších mužov Malajzie, cítila "ako väzeň". Bez jeho povolenia totiž nemohla opustiť 1000-akrový pozemok a dokonca dostávala jedlo iba na prídel. Jej dcéra jej dokonca mala povedať, že s ňou zaobchádzajú ako sluhom a vraj presne trafila klinec po hlavičke.

Pár má zo 43-ročného manželstva päť detí, ale za posledný rok sa nerozprával ani raz. Obaja síce žijú na tom istom panstve v Rossway Park, grófstve Hertfordshire, ale každý v inej budove. Paradoxne však obaja majú svoj tím strážcov, ktorí chránia ich časť majetku, ale nie je jasné, či z bezpečnostných dôvodov, alebo aby dávali pozor jeden na druhého.

Rozľahlé pozemky zahŕňajú dve na zákazku vybudované jazerá, ktoré ich vyšli spolu na 120-tisíc libier a kopec exotických zvierat, vrátane alpák.

Pauline, ktorá vyhrala v roku 1969 titul Miss Malajzia, tvrdí, že sa musela niekedy spoliehať na to, že jej make-up kúpia bodyguardi, ale s tým má byť konečne definitívny koniec. Teraz sa vraj teší na slobodu a nových priateľov, ktorých získala v miestnom kostole. "Cítila som sa byť ovládaná a izolovaná, ale teraz som šťastná a slobodná," dodala pre denník The Daily Mail.

Khoo Kay Peng je podľa časopisu Forbes 36. najbohatším mužom v Malajzii a od roku 1998 vlastní 40-percentný podiel odevnej a dizajnérskej firmy Laura Ashley. Jej ročný obrat činí 286 miliónov libier (cca 330 miliónov eur). Zároveň je tiež riaditeľom globálnej investičnej spoločnosti Malaysian United Industries.

Pauline Chai presadzuje, aby sa rozvod prejednával v Anglicku, pretože už 30 rokov nie je občiankou Malajzie a má tu nárok na oveľa spravodlivejšie zváženie jej prípadu. Jej manžel zase trvá na rozvodovom konaní v Malajzii, keďže tu by mala jeho manželka nárok iba na zlomok z vysporiadania, ktorého sa jej môže dostať v Británii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu