Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ruský poslanec: Chce pre ženy dva dni voľna počas menštruácie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Poslanec ruského parlamentu navrhuje zo zákona dať ženám dva dni voľna v čase menštruácie. Poslanec a kandidát na starostu Moskvy Michail Degťarev svoj návrh predložil do parlamentu.

 Ako píše na svojej internetovej stránke, "väčšina žien v tomto čase zažíva duševné a fyzické nepríjemnosti, niekedy si dokonca musia volať sanitku". Poslanec za nacionalistickú Liberálno-demokratickú stranu (LDPR) preto navrhuje, aby pracujúce ženy mali právo na dni voľna, keďže ich vtedajší stav predstavuje spoločenský problém.

Ako píše, "silné bolesti, zvýšená únava, zlyhávajúca pamäť a znížený pracovný výkon sú podľa odborníkov nielen lekárskym problémom ale aj sociálnym". Zamestnávatelia by preto mali ženským podriadeným umožniť "spravodlivé pracovné podmienky s cieľom zvýšenia ich duševného zdravia", keďže v "kritickom čase to vedie k rozmanitým emociálnym prejavom".

Ako píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti, poslanci LDPR sú známi svojimi kontroverznými výrokmi. Najmä jej všeobecne známy líder Vladimir Žirinovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu